Alle NieuwsOEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – KV KORTRIJK 4 – 5

OEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – KV KORTRIJK 4 – 5

Een efficiënt afwerkend Kortrijk wint na een leuke oefenwedstrijd met 4-5 van KVO, dat met een experimenteel elftal aan de aftrap kwam.

De thuisploeg begon gretig aan de partij maar het doelpunt viel aan de overkant. Na een handsbal in de zestien trapte Henen de bezoekers vanop de stip op voorsprong (0-1). De achterstand werd vrij vlug ongedaan gemaakt wanneer Albanese een vrije trap in de kruising joeg (1-1). De Kortrijkzanen reageerden via De Neve die van dichtbij op het kader mikte. De thuisploeg combineerde vlot met tal van kansjes maar het doelpunt viel opnieuw aan de overzijde. Henen kon na een snelle counter op Hubert afgaan en die versloeg de Oostendse goalie met een grondscherend schot (1-2).  De Kustboys leken niet van slag en bleven goed voetballen.  Na een mooie actie op de rechterflank verdween een voorzet van Rocha Santos via het been van Sissoko overhoeks in doel (2-2). De ploeg van Vanderhaeghe rook bloed en schiep met de rust in zicht kans na kans maar Gueye, Musayev en Duncan konden niet besluiten.

Vanderhaeghe voerde tijdens de rust een aantal wissels door maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Een vlot combinerend Oostende bleef de bezoekers onder druk zetten. De thuisploeg kreeg snel een strafschop nadat de infiltrerende Koziello geduwd werd in de zestien. Kvasina trapte de bal vanop de stip hard naast. Zoals vaak viel het doelpunt aan de overkant. Na een snelle omschakeling kon de bezoekende spits de bal onder invallersdoelman Wouters in doel schuiven (2-3).  Lang kon Kortrijk niet genieten van haar voorsprong want Kvasina herstelde zijn misser door een voorzet van de ijverige Boonen binnen te tikken (3-3). Het doelpuntenfestival ging verder want na een nieuwe mooie Oostendse aanval pikte ook Berte zijn doelpuntje mee (4-3). Nadien kreeg de kustploeg tal van mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar de doelpunten vielen aan de overkant. Telkenmale werd de thuisdefensie na een snelle tegenaanval uit verband gespeeld (4-4 en 4-5).
Na een meer dan bevredigende prestatie verliest een experimenteel Oostende van een zeer efficiënt Kortrijk. Zondag wacht in de Diaz Arena de galawedstrijd tegen Vitesse Arnhem.
Doelpunten:
8’ 0-1 (Henen), 14’ 1-1(Albanese), 18’ 1-2 (Henen), 30’ 2-2 (Sissoko, owngoal), 57’ 2-3 (x), 61’ 3-3 (Kvasina), 63’ 4-3 (Berte), 74’ 4-4 (x), 90’ 4-5 (x)

Ploegsamenstelling KV Oostende
Eerste helft: Hubert, Duncan, Govaers, Osifo, D’Haese,  Koziello, Rocha Santos, Musayev, Patoulidis, Gueye
Tweede helft: Wauters, Boonen, Berte, Stiers, Kvasina, Koziello (75’ Coninckx), Rocha Santos, Govaers, Osifo, Duncan, D’Haese ( 69’ De Schepper)