Alle NieuwsOFFICIËLE COMMUNICATIE NAV KALENDER

OFFICIËLE COMMUNICATIE NAV KALENDER

Gisteren was het eindelijk zover. De data van speeldagen 8-16 werden bekendgemaakt. Geen moment te vroeg want speeldag 8 vindt al over tien dagen plaats.

Dat er rekening wordt gehouden met Europees spelende clubs hebben wij alle begrip voor maar dat we pas 11 dagen voor de aftrap weten wanneer er wordt gespeeld, gaat ons toch vrij ver. Organisatorisch is dat een huzarenstukje: personeel moet worden ingepland, VIP-diners besteld, veiligheidsdiensten moeten worden ingeschakeld,…om maar te zwijgen over de fans die ook hun eigen privé agenda’s hebben.

Maar goed, dat was eenmalig en gisteren kwam die kalender dan toch uit. Groot was echter onze verbazing: drie opeenvolgende thuiswedstrijden (16/10, 23/10 & 6/11) op zondagavond om 21u!

Dat late aanvangsuur zorgt niet enkel voor minder volk in het stadion maar zorgt er al helemaal voor dat mensen na de wedstrijd meteen huiswaarts trekken. Maandag is voor de meeste mensen namelijk een werkdag … om nog maar te zwijgen over de kinderen die op maandag naar school moeten. Zij mogen al helemaal een kruis maken over een zondagavondwedstrijd. En dit dus drie keer na elkaar … We zijn trouwens verplicht om op elke wedstrijd ballenjongens of -meisjes in te schakelen. Ook al geen evidentie op een zondagavond. En wat met de bezoekende fans? Die staan waarschijnlijk ook te springen om een busverplaatsing te maken op zondagavond.

Het zondagavondvoetbal – en dan vooral het late aanvangsuur om 21u – druist in tegen het familiale aspect van een voetbalwedstrijd. Hier is niemand bij gebaat lijkt ons, ook niet de televisiekijkers.

Door de overvolle kalender – dit door het WK en de Playoffs – worden er ook wedstrijden tijdens de week gespeeld. Op zich kan dit al eens voorvallen, maar zo spelen wij op Antwerp op donderdag om … 18.30u! Voor de werkende KVO-fan is het quasi onmogelijk om deze wedstrijd bij te wonen, zeker omdat er dan ook nog een verplichte bus-combiregeling wordt opgelegd.

Wij reiken dan ook de hand aan de kalendercommissie van de Pro League en rechtenhouder Eleven Sports om hier een open en constructief debat over te voeren.

Niet enkel voor de wedstrijden van KV Oostende maar in het algemeen belang van ons voetbal. Want op deze manier worden de fans weggejaagd uit de stadions en vervreemden diezelfde fans meer en meer van hun club en van het product voetbal in het algemeen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn?

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL