Alle NieuwsOSIFO TEKENT T/M 2024

OSIFO TEKENT T/M 2024

Jeugdproduct Manuel Osifo (18) heeft een profcontract ondertekend t/m 2024. Manuel maakt sinds dit seizoen definitief deel uit van de selectie en maakte al indruk tijdens de voorbereiding. Dat wordt nu beloond met een volwaardig contract.

Manuel Osifo is een geboren en getogen Oostendenaar en zette z’n eerste voetbalstappen bij het ter ziele gegane VG Oostende. Hij belandde al snel bij KVO en doorliep er alle jeugdrangen. Op zijn zeventiende werd hij al opgeroepen voor de beloftenploeg van Kurt Bataille. Het is daar dat Blessin en z’n trainersstaf onder de indruk raakten van z’n kunnen. “

“Ik moest in extremis als vervanger mee voor een beloftenwedstrijd,” zo vertelt Osifo. “Ik startte op de bank maar toen een centrale verdediger uitviel, moest ik depanneren. Ik speelde een goede wedstrijd en de trainersstaf stond net langs de zijlijn. Als beloning mocht ik toen al eens proeven van een oefenwedstrijd met het eerste elftal tegen Zwevezele. Vorig seizoen volgden dan mijn eerste échte speelminuten op Standard. Dat was heel leuk, maar ik blijf daar allemaal nuchter onder. Zo ook nu ik mijn eerste contract teken. Ik heb nog alles te bewijzen en werk hard om ergens te komen.”

Net als Jelle Bataille, Robbie D’Haese en Rocky Bushiri vóór hem, komt ook Osifo uit het Edufoot-project, mede geleid door KVO-boegbeeld Lars Wallaeys. “Edufoot toont dat de gerichte mix van leren en sporten werkt. Manu is hier weer een schoolvoorbeeld van. Zijn werkethiek en inzet is schitterend. Ik ben dan ook blij dat hij nu de stap zet naar het eerste elftal.”

Bekijk hieronder de kennismakingsvideo !

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL