MIDDENVELDER KENNY ROCHA SANTOS (21) ONDERTEKENDE EEN CONTRACT T/M 2025.

MIDDENVELDER KENNY ROCHA SANTOS (21) ONDERTEKENDE EEN CONTRACT T/M 2025. HIJ KOMT OVER VAN ZUSTERCLUB AS NANCY WAAR HIJ EINDE CONTRACT WAS. “DIT IS EEN NIEUWE STAP IN MIJN CARRIÈRE,” ALDUS DE KAAPVERDIËR.

Kenny Rocha Santos werd gevormd in de befaamde jeugdopleiding van St. Etiénne waarmee hij als prille 17 (!)-jarige al debuteerde in de ‘Ligue 1’. Hij zou uiteindelijk zes keer in actie komen bij ‘Les Verts’, alvorens in de zomer van 2019 bij tweedeklasser AS Nancy te belanden. Daar werd hij al snel een basisspeler en op korte tijd ook een smaakmaker en publiekslieveling. Afgelopen seizoen was hij met 6 goals en 9 assists maar liefst bij 15 doelpunten betrokken.

 

“Het klopt dat ik een aanzienlijk aandeel had in het seizoen van Nancy en natuurlijk zou ik dat ook graag bij KVO herhalen,” zo vertelt Rocha. “Mijn favoriete positie is puur centraal op het middenveld, de 8 dus eigenlijk, maar ik kan ook op 6 en 10 uit de voeten. Het belangrijkste is dat het pressingsysteem van KVO mij perfect ligt. Ik hou ervan om op zo’n manier te voetballen. Ik kijk er dan ook naar uit om hier op 16 juni te trainingen aan te vatten en om eindelijk weer met publiek te voetballen. De Belgische eerste klasse is opnieuw een stap vooruit in mijn carrière.”

 

Executive President Gauthier Ganaye is zeer tevreden met deze overgang. “Kenny vertelde mij in Nancy dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging en toen ik hem het KVO-project uitlegde, was hij heel enthousiast. Met zijn pressingkwaliteiten, gemeten traptechniek en persoonlijkheid op het veld is hij de ideale pion voor ons systeem’. Kenny een fantastische aanwinst voor KV Oostende. Het is positief dat we deze deal al snel rond hebben en ik kijk er naar uit om hem te zien spelen in de Diaz Arena.”

nl_NL