PRODUCTIEVE INTERLANDPERIODE VOOR KVO-SPELERS

Deze interlandperiode leverden we drie internationals af: Kjell Scherpen, Thierry Ambrose en Kenny Rocha Santos. Hoe ze het deden, ontdek je in dit artikel!

Kjell Scherpen

Scherpen moest met Jong Oranje twee EK kwalificatiematchen spelen. Hij mocht in beide matchen starten.

De eerste match tegen Bulgarije eindigde op duur puntenverlies voor Jong Oranje. De Nederlanders zijn nog in volle strijd om groepswinst. De winnaar van de groep krijgt een rechtsreeks ticket naar het EK. De Nederlanders speelden onder hun niveau en mochten een goed keepende Scherpen bedanken toen hij in de slotfase nog enkele knappe reddingen deed.

De tweede match voor Jong Oranje was een belangrijke wedstrijd tegen Zwitserland. Doordat de match ervoor op 0-0 geëindigd was, moesten ze de drie punten pakken tegen Zwitserland. Het werd een eerste helft met weinig kansen. De tweede helft probeerde Jong Oranje toch de druk te verhogen, met succes: de match eindigde op 2-0. Twee clean sheets dus voor Scherpen!

Thierry Ambrose

Thierry Ambrose werd voor de allereerste keer opgeroepen voor Guadeloupe. Hij speelde tegen het Kaapverdië van Rocha Santos en tegen Martinique.

De eerste match tussen Guadeloupe en Kaapverdië eindigde op 0-2. Ambrose speelde de hele match.

Het laatste oefenduel was een match tegen Martinique. Ambrose mocht opnieuw starten en bedankte de coach met een doelpunt. Het werd een spectaculaire wedstrijd met maar liefst zeven doelpunten. De wedstrijd eindigde op 4-3 voor Martinique, jammer genoeg geen winst dus voor Ambrose.

Kenny Rocha Santos

Rocha Santos mocht met Kaapverdië drie oefenduels spelen. De eerste match was tegen het Guadeloupe van Ambrose. Kaapverdië won deze match met 0-2. Kenny Rocha Santos mocht een halfuurtje meespelen.

De tweede match op de planning voor Kaapverdië was tegen Liechtenstein. Het werd maar liefst 0-6 voor Kaapverdië. Rocha Santos speelde de hele wedstrijd.

De laatste wedstrijd voor Kenny was tegen San Marino. Hij mocht opnieuw starten en scoorde al na 18 minuten. Het werd 0-2 voor Kaapverdië.

Kenny Rocha is wel geschorst voor de wedstrijd van zaterdag tegen Seraing.