Alle NieuwsRAFC ANTWERP – KV OOSTENDE 3 – 0

RAFC ANTWERP – KV OOSTENDE 3 – 0

De kustboys verliezen na een mindere tweede helft kansloos van de Great Old.

Priske bracht een offensief Antwerp aan de aftrap waarbij de spitsen Frey en Samatta voor de doelpunten moesten zorgen. Bataille kreeg een plaatsje op de bank terwijl Verstraete aan de aftrap kwam. Bij de Kustboys kreeg Koziello voor het eerst een basisplaats en werd Gueye in de spits uitgespeeld.
Na amper 5′ diende de geblesseerde Nainggolan gewisseld te worden door Yusuf. Na een lange studieronde dreigde de thuisploeg voor het eerst met een afgeblokt schot van Samatta. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Fischer kopte over. Kort voor het halfuur kopte De Laet een vrije trap van Fischer ongevaarlijk in de grijphanden van Hubert. Aan de overzijde had Butez geen problemen met een verre trap van Gueye. De Franse goalie van Antwerp redde in het absolute slot van de eerste helft een poging van Rocha.
De thuisploeg begon fel aan de tweede helft met pogingen van Fischer en Frey waarbij Hubert telkenmale gepast tussenbeide kwam. De daaropvolgende kans was wel raak wanneer Samatta Fischer vond. De Deense flankspeler hoefde in de tweede zone enkel binnen te tikken (1-0). Hubert had een schitterende redding in huis op een schicht van Verstraete. De hieruit volgende hoekschop werd door Frey voorbij Hubert gekopt (2-0). De thuisploeg kende geen genade met de bezoekers en drukte door. Eerst zag Samatta een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel maar de volgende kans was wel raak. Benson mocht richting Hubert afgaan en die liet de de Oostendse goalie kansloos (3-0). In de slotfase zorgde Hubert ervoor dat de Antwerpse pocketspits niet opnieuw kon scoren.

Doelpunten: 48′ 1-0 (Fischer), 62′ 2-0 (Frey), 80′ 3-0 (Benson)
Gele kaarten: 37′ Koziello, 52′ Dwomoh