Alle NieuwsRFC SERAING – KV OOSTENDE 2 – 3

RFC SERAING – KV OOSTENDE 2 – 3

De kustboys blijven op een gedeelde eerste plaats na een verdiende overwinning op Seraing.

Voor het treffen tegen Seraing sleutelde coach Blessin opnieuw aan zijn elftal. De onfortuinlijke Boonen werd vervangen door Bätzner en vooraan kreeg Gueye met Ambrose een nieuwe spitsbroeder naast zich. Hierdoor verdween Kvasina naar de bank. Voor aanvang van de wedstrijd werd de betreurde clubicoon Franck Berrier geëerd met een indrukwekkende minuut stilte.
De bezoekers begonnen het best aan de partij met 2 halve kansjes voor Gueye. Na 10′ kregen we een eerste voldragen Oostendse aanval. Dietsch kon een schot van Ambrose niet klemmen maar de gevolgde Gueye schoof de rebound naast.. Aan de overkant trapte Mouandilmadji alleen voor doel naast en besloot Kilota over het Oostendse doel. Net voor de rust kregen de Kustboys een serieuze klap te verwerken. Maziz borstelde een vrije trap voorbij een kansloze Hubert in de kruising(1-0).
De Kustboys begonnen fel aan de tweede helft. Gueye dribbelde zijn verdediger met kracht en knalde de gelijkmaker voorbij Dietsch (1-1). De bezoekers lieten er geen gras over groeien en diepten de score verder uit. Ambrose omspeelde de doelman en tikte binnen(1-2). De thuisploeg reageerde met een bal van Jallow op de paal na Oostends balverlies op het middenveld. Aan de overzijde kopte Hendry een hoekschop van D’Arpino op de lat. Amade kreeg zijn tweede gele kaart en moest voortijdig naar de kant. Net na de rode kaart kreeg invaller Kvasina de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen maar besloot op Dietsch. Aan de overzijde kopte Mouandilmadji een hoekschop pardoes in de handen van Hubert en verkwanselde Jallow zijn zoveelste kans. Na een assist van Kvasina versloeg Bätzner de Luikse goalie met een overhoekse schuiver (1-3). Het werd in het slot nog spannend na het tweede doelpunt van Maziz maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Luikenaars niet meer (2-3).

Doepunten: 45’+3′ 1-0 (Maziz), 46′ 1-1 (Gueye), 49′ 1-2 (Ambrose), 74′ 1-3 (Bätzner), 82′ 2-3 (Maziz)

Gele kaarten: 7′ D’Arpino, 28′ Marius, 42′ Amade, 63′ Ambrose, 63′ Dietsch, 64′ Amade, 84′ Rocha, 85′ Sillini, 87′ Maziz

Rode kaarten: 67′ Amade (2x geel)

Scheidsrechter: Dhr. Bert Put

Ploegsamenstellingen:

RFC Seraing: Dietsch, Faye, Nadrani (52′ Djedje), Pierrot (80′ Spago), Poaty, Jallow, Maziz, Cissé (80′ Sillini), Kilota, Mouandilmadji, Sambu
Invallers: Sillini, Cachbach, Djedje, D’Onofrio, Mignon,

KV Oostende: Hubert, Theate, Hendry, Tanghe (89′ Medley), Ndicka, Amade, D’Arpino, Bätzner, Rocha (89′ Osifo), Gueye (74′ Atanga), Ambrose (64′ Kvasina)
Invallers: Schelfhout, Medley, Osifo, Patoulidis, Berte, Kvasina, Atanga