Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING AA GENT – KVO

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING AA GENT – KVO

Selectie (22): Hubert, Badu, Ndicka, D’Haese, Medley, Jakel, Tanghe, Capon, Wylin, Duncan, Koziello, D’Arpino, Amade, Bätzner, McGeehan, Patoulidis, Albanese, Sakamoto, Kvasina, Ambrose, Atanga, Gueye.
Afwezig: Boonen, Osifo, Schelfhout, Rocha, Fortes.
Opmerkingen: Indy Boonen is terug op de Schorre na zijn lange revalidatie. Mogelijks kan hij volgende week de groepstrainingen hervatten. Het blijft afwachten of Capon, D’Arpino en Amade voldoende fit zijn om te kunnen spelen. Morgenochtend staat er nog een laatste training gepland. Rocha en Fortes spelen dinsdag met Kaapverdië op de Afrika Cup.

Voorbeschouwing:

Voor de eerste verplaatsing in 2022 zakken de Kustboys af naar de Ghelamco Arena. Daar speelt KV Oostende de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar tegen KAA Gent.
Na het 1-2 verlies tegen Antwerp hopen de Kustboys om te reageren met een overwinning. Maar ook de Buffalo’s willen een reactie tonen na de povere prestatie tegen de Carolo’s. In Charleroi bleef na negentig minuten de brilscore op het bord staan na een zoutloze wedstrijd. Voor Gent staat er trouwens een drukke tweede seizoenshelft op de kalender. In de competitie staat Gent momenteel ze op een vijfde plaats, op zes punten van de vierde in de stand. Maar ook in de Croky Cup doen de Buffalo’s nog mee, daar staan ze in de halve finale. Volgende week spelen de blauwwitten de eerste van twee confrontaties tegen Club Brugge. Verder is het de enige Belgische club die erin slaagde om Europees te overwinteren. Ze wonnen de groepsfase in de Conference League en mogen zich dus opmaken voor de knock-outfase.

De heenwedstrijd werd door KVO winnend afgesloten dankzij een doelpunt van Makhtar Gueye. Vorig jaar wonnen de Buffalo’s in eigen huis van KV Oostende met 2-1. Doelpunten kwamen toen van Yaremchuk en Godeau, voor de uitploeg scoorde Hjulsager. Die laatste verruilde afgelopen zomer de kustploeg voor de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL