Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KAS EUPEN – KV OOSTENDE

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KAS EUPEN – KV OOSTENDE

Selectie (20): Hubert, Schelfhout, Badu, Rodin, Barac, Tanghe, Urhoghide, Capon, Arase, Ndicka, Amade, Dewaele, McGeehan, Bätzner, Sakamoto, Musayev, Ambrose, Hornby, Berte, Durdov.
Geblesseerd: Phillips (pols), Atanga (knie).
Geschorst: /
Niet geselecteerd (11): Govaers, Medley, Osifo, Katelaris, Wylin, D’Haese, Dwomoh, Rocha, Boonen, D’Arpino, Mebude.
Opmerkingen: Op Phillips en Atanga na kan Thalhammer rekenen op een volledig fitte kern voor de verplaatsing naar Eupen. Voor D’Arpino komt deze wedstrijd nog te vroeg.

Voorbeschouwing:
Na de verrassende maar broodnodige zege tegen de huidige landskampioen reizen de troepen van Thalhammer vol vertrouwen richting de Oostkantons waar KAS Eupen partij wordt gegeven. Mits een zege komen we naast de Panda’s, terwijl de troepen van Edward Still een zespuntenkloof kunnen slaan met een rechtstreekse concurrent. Een echte zespuntenmatch dus. De ploeg van Edward Still is er eentje van uitersten. De ene week leveren ze een glansprestatie, terwijl de andere week kansloos wordt verloren. Dit zorgt ervoor dat onze komende opdracht onvoorspelbaar wordt.

Vorige wedstrijd:
Afgelopen zondag kwamen de Panda’s er in het Marienstadion niet aan te pas. Ondanks een kleine nederlaag konden Peeters en co geen voet zetten naast het sterke Union. Adingra bracht Union reeds vroeg in de partij op voorsprong. Nieuwkomer Vertessen verdubbelde de score na de rust en in het absolute slot van de partij scoorde de ingevallen Prevljak de aansluitingstreffer voor de Panda’s.
Edward Still begon met de volgende ploeg aan de partij tegen het nummer 2 van de Jupiler Pro League: Nurudeen, Paeshuyse, Filin, Bessile, Diakite, Magnée, Peeters, Davidson, N’Dri, Charles-Cook en Gassama.

Spelersnieuws:
– Lennart Moser, de vaste goalie van de Panda’s, kreeg van zijn coach een weekendje rust en werd vervangen door Nurudeen
– Voor de degradatiekraker tegen KVO kan de Eupense coach niet rekenen op Baiye, die voor de tweede match op rij op het strafbankje zit na zijn rode kaart tegen Cercle.
– Déom en Gorenc waren tegen Union geblesseerd.
– Doelpuntenmakers bij de Oostkantonners zijn de snelle N’Dri en de technisch vaardige Stef Peeters met elk 7 rozen. Gevolgd door Charles-Cook (5 doelpunten) en Prevljak met 4 goals.
– Stef Peeters zorgde reeds voor 7 assists en staat daarmee in de top vijf van de Pro League.

Opmerkelijk:
– Uit haar laatste 5 wedstrijden puurde Eupen 5 punten. Thuis verloor het al vier wedstrijden niet meer: gelijke spelen tegen Genk, Westerlo en Cercle en winst tegen KV Mechelen.
– KVO won de laatste drie wedstrijden van Eupen.
– Eupen scoorde vijf van zijn laatste elf goals na de 85e minuut.

Spelleiding:.
Scheidsrechter: Dhr. Lothar D’Hondt
Assistenten: Dhr. Laurent Conotte en Dhr. Philippe Vandecauter
4de official: Dhr. Kevin Van Damme
VAR: Dhr. Jonathan Lardot

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL