Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING KVO – BEERSCHOT

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING KVO – BEERSCHOT

Selectie (19): Hubert, Schelfhout, Tanghe, Medley, Jakel, Osifo, Capon, D’Haese, Ndicka, D’Arpino, Amade, Batzner, Koziello, Rocha, Patoulidis, Kvasina, Gueye, Atanga, Ambrose.
Geblesseerd: McGeehan, Boonen.
Geschorst: Fortes (1/1)
Opmerkingen: Medley is hersteld van zijn covidbesmetting en sluit weer aan bij de selectie. D’Haese (adductoren) hervatte de trainingen, afwachten of hij fit genoeg is voor morgen.

Voorbeschouwing:

Zaterdagnamiddag ontvangen de Kustboys in de eigen Diaz Arena Beerschot. Voor beide teams wordt het onderlinge treffen zeer belangrijk want beide teams willen de negatieve spiraal van nederlagen doorbreken. 

Beerschot kende een dramatische seizoenstart want het prijkt met 1 op 21 eenzaam op de laatste plaats. 
Op speeldag 7 verloren de Antwerpenaars de belangrijke thuiswedstrijd met 0-1 van STVV.  Een nederlaag die de ploeg dieper in de problemen bracht. Dit seizoen kon Beerschot enkel op Gent een puntje sprokkelen. Alle overige partijen werden verloren. 

Sinds woensdag is Peter Maes dan ook trainer af. Na de nederlaag tegen STVV werd hij samen met een aantal van zijn stafleden bedankt voor bewezen diensten.  In afwachting van een opvolger neemt Marc Noé de sportieve honneurs waar.

Maes verloor met de volgende selectie tegen zijn ex-ploeg: Vanhamel, Van den Bergh, Frans, Dom, Holzhauser, Noubissi, Soumare, Bourdin, Pietermaat, Coulibaly en Lemos. Bij de Antwerpenaars vielen Dom en Lemos geblesseerd uit en werden vervangen door Halaimia en Konstantopoulos.  Diep in de tweede helft probeerde Maes tevergeefs de bakens te verzetten met de inbreng van Vaca en Shankland.

Ondanks de weinig benijdenswaardige laatste plaats beschikt Beerschot over heel wat voetballende kwaliteiten.  Uiteraard is er de Oostenrijker Raphael Holzhauser, die met een pass of vrije trap een wedstrijd kan beslissen.  Andere goede voetballers zijn onder meer Noubissi, Van Den Bergh, Frans, Bourdin en Pietermaat.

Het bestuur van Beerschot hoopt met het ontslag van Peter Maes op een schokeffect. De Antwerpenaars moeten aan de kust absoluut winnen om niet verder voeling te verliezen met de rechtstreekse concurrenten.

Vorig seizoen verloor KVO op de eerste speeldag met 1-2 van Beerschot. Noubissi zorgde voor de 2 Antwerpse doelpunten, terwijl Vandendriessche voor de enige Oostendse treffer zorgde.

Spelleiding
Scheidsrechter: Dhr. De Cremer Wesli
Assistenten: Dhr. Vanpoucke Tom en Dhr. Jans Lennert
4de official: Dhr. Debeuckelaere Kevin
VAR: Dhr. Lambrechts Erik, Dhr. Vanyzere Rien en Bensch Roel

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL