Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING STANDARD – KVO

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING STANDARD – KVO

Selectie (18): Hubert, Schelfhout, Theate, Tanghe, Hendry, Osifo, Medley, Ndicka, D’Haese, D’Arpino, Koziello, Batzner, Patoulidis, Rocha, Ambrose, Atanga, Gueye, Kvasina.
Gebleseerd: Capon, Jakel, McGeehan, Boonen
Geschorst: Amade (1/1)
Opmerkingen: D’Haese keert terug in de selectie, Capon en Jakel sluiten volgende week weer aan bij de groep. Nieuwkomer Koziello zit meteen in de wedstrijdkern.

Voorbeschouwing:

Vrijdagavond reizen de Kustboys voor de twee keer op rij naar de Vurige Stede waar nu Standard Luik partij gegeven wordt.  Mits een zege kunnen Blessin en co een uitstekende zaak doen in het klassement en wie weet zelfs voor het eerst alleen leider worden sinds 2015.

Onze komende tegenstander begon geruisloos aan het seizoen maar prijkt na 4 wedstrijden met 7 punten op een gedeelde 3de plaats. De Luikenaars hebben slechts 2 punten achterstand op leider KV Oostende.

Een opvallende statistiek is het feit dat de ploeg van Leye in het eigen stade Maurice Dufrasne nog niet kon winnen.  Er werd gelijk gespeeld tegen Genk (1-1) en er werd zwaar verloren van Antwerp (2-5), met onder meer 5 doelpunten van Michael Frey.  Op verplaatsingen haalden Leye en co 6 op 6 met zeges tegen Zulte Waregem en Beerschot.


Naar jaarlijkse traditie is het op vlak van transfervlak zeer druk bij de ploeg van Standard-voorzitter Venanzi.
Onder ander Vanheusden, Michel-Ange Balikwisha, Jans, Cop, Avenatti, Oulare en Shamir zochten andere oorden op.   Jean-Francois Gillet beëindigde zijn actieve voetballoopbaan bij de Rouches.

Op vlak van inkomende transfers huurden de Luikenaars  bij Juventus de aanvallende middenvelder Hamza Rafia voor een seizoen met een aankoopoptie. De Tunesiër speelde bij de U23 van Juventus. Eerder kwam de Noorse linksvoetige aanvaller Aron Dönnum over van Valerenga. Ook wordt er achter de schermen werk gemaakt van de komst van Daouda Peeters.

Vorig seizoen verloor KVO in de reguliere competitie na een laat doelpunt van Dussenne met de kleinste score van de Luikenaars. In de  Europe Play-offs  won KVO overtuigend met 1-3 aan de boorden van de Maas. De doelpunten werd toen gescoord door Michel-Ange Balikwisha (Standard).  Voor KVO scoorden toen de afscheidnemende Vandendriessche (2x) en Boonen (1x).

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Lawrence Visser
Assistenten:  Dhr. Rien Vanyzere en Dhr. Thibaud Nijssen
4de official: Dhr. Jan Boterberg
VAR: Dhr. Nathan Verboomen, Dhr. Koen Thijs en Dhr. Istvan Lagaert

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL