Alle NieuwsSELECTIE + INTERVIEW ALEXANDER BLESSIN

SELECTIE + INTERVIEW ALEXANDER BLESSIN

Voorbeschouwing:

Morgen is het eindelijk zover. Na een klein jaar ongeduldig afwachten, ontvangen we morgen eindelijk weer supporters in de Diaz Arena. Om 20.45u trapt KVO de competitie op gang tegen Charleroi. Om 11.15u wordt er nog getraind op de Schorre en we roepen onze fans op om massaal aanwezig te zijn op die laatste training om onze jongens vocaal een duwtje in de rug te geven.

Alexander Blessin kan rekenen op een nagenoeg fitte kern, enkel de onfortuinlijke Cameron McGeehan ontbreekt. Hij revalideert in Engeland en zal nog een tijdje out zijn.

Bij Charleroi zijn de meest opvallende nieuwkomers doelman Koffi, die overkomt van Moeskroen, en de Algerijnse middenvelder Zorgane. Die laatste traint echter pas mee sinds gisteren. Huurspelers als Benavente, Rezaei, Teodorczyk en Vranjes keerden terug naar hun clubs. Met Edward Still arriveerde een jonge, ambitieuze trainer.

Afgelopen seizoen werd er in eigen huis gewonnen van Charleroi met 3-2. Sakala, Hendry en Hjulsager stonden toen aan het kanon voor Oostende. Bij de Zebra’s scoorden Nicholson en Rezaei.

Selectie (20):
Hubert, Schelfhout, Jakel, Tanghe, Hendry, Medley, Theate, Capon, Ndicka, D’Haese, Osifo, D’Arpino, Amade, Batzner, Boonen, Rocha, Patoulidis, Berte, Kvasina, Gueye.

Wedstrijdleiding: 

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Ass.: Blaise en Tiesters
Vierde off: Vermeiren
VAR: Wesli De Cremer

Daags vóór de eerste wedstrijd hadden we ook nog een babbel met de trainer.

Coach, hoe is de voorbereiding verlopen?
“Onze laatste wedstrijd tegen Moeskroen stemde me gematigd positief. Verdedigend gaven we niets weg en aanvallend kregen we een vijftal goede kansen. Enkel de afwerking ontbrak. Moeskroen speelde wel zeer laag waardoor we verrassend veel balbezit en tijd hadden. Tegen Amiens was ik minder tevreden. We speelden tegen een fysiek sterke ploeg en hadden het moeilijk. Maar goed, oefenmatchen zijn er ook om zaken uit te proberen. Zo zagen we Alfons Amade aan het werk tegen Amiens en overtuigde hij ons van zijn kunnen. Het is wel spijtig dat we de oefenmatch tegen Anderlecht niet konden spelen. Daardoor waren we toch even uit ons matchritme. Maar goed, al bij al ben ik best tevreden. De spelers die de volledige voorbereiding meemaakten, zullen zeker klaar zijn. Spelers zoals Rocha, Gueye, Theate en Hendry misten door allerlei omstandigheden een stuk van de voorbereiding en zullen misschien nog niet helemaal honderd procent zijn. Met McGeehan hebben we echter slechts één blessure. Algemeen genomen denk ik dus wel dat we klaar zijn.”

Is het een voordeel dat veel spelers jouw spelsysteem al kennen?
“Zeer zeker. Vorig seizoen begonnen we eigenlijk van nul. Vooral de spelers die er al waren, moesten opeens met een andere mindset spelen. Nu wist het merendeel van de spelers al vanaf dag één waar ik naar toe wou en hoe dat moest worden vertaald op het veld. Dat wil zeggen dat we ons systeem nog kunnen intensifiëren.”

Er vertrokken natuurlijk ook wel wat spelers.
“Dat klopt maar de meesten onder hen zijn intussen vervangen. Andrew Hjulsager was een belangrijke speler, maar werd vervangen door Kenny Rocha. Voor Kevin Vandendriessche hadden we al Nick Bätzner en Indy Boonen toonde ook zijn kunnen in de Play-offs en tijdens deze voorbereiding. Bovendien hebben we er met jeugdproduct Manu Osifo eigenlijk ook een nieuwe transfer bij. Hij moet nog 18 jaar worden, maar laat al mooie dingen zien.
De positie van Jelle Bataille kan dan weer worden ingevuld door verscheidene spelers. Enkel voor Fashion Sakala hebben we nog niet echt een vervanger. Zijn snelheid en goals zullen we zeker missen, maar ook dat komt wel goed. De transfermarkt komt post-covid heel traag op gang. Dat zie je niet enkel in België, maar in heel Europa. Zo weet ik dat Duitse clubs veel jonge spelers meenemen op stage omdat de selecties anders veel te krap zijn. Natuurlijk heb je als trainer liever een volledig complete kern bij de start van de voorbereiding en de competitie, maar het is wat het is. Ik heb het gevoel dat er eerst enkele grote stenen moeten bewegen op de markt vooraleer er een lawine aan internationale en nationale transfers zal volgen.”

Alvast veel succes morgen !

Bekijk hier morgen het video-interview met Blessin !

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL