Alle NieuwsSIEBEN DEWAELE VAN ANDERLECHT NAAR KVO

SIEBEN DEWAELE VAN ANDERLECHT NAAR KVO

De jonge Belgische middenvelder Sieben Dewaele (22) komt over van Anderlecht en tekent een contract tot 2025. Hij wordt eerst nog een seizoen uitgeleend aan Nancy.

Sieben Dewaele is geboren en getogen in Kortrijk en brak in het seizoen 2019-2020 door als jeugdproduct van Anderlecht. Hij speelde toen 15 keer voor Paars-Wit en was ook een vaste speler in de nationale jeugdselecties van de Rode Duivels. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan de Nederlandse eersteklasser Heerenveen.

Gauthier Ganaye: “Sieben is een jonge Belgische speler met veel potentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij al een tijdje op onze radar stond. We wilden hem aan het begin van deze transferperiode halen, maar dat was op dat moment niet mogelijk. Omdat we onlangs met Amadé en Koziello al twee middenvelders hebben aangetrokken en Nancy op die positie versterking nodig had, was het opportuun om hem eerst één seizoen bij Nancy te laten spelen. Volgend seizoen keert hij terug naar de Belgische competitie met een jaar extra ervaring op zijn teller.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL