Alle NieuwsSPORTING CHARLEROI – KV OOSTENDE 1 – 0

SPORTING CHARLEROI – KV OOSTENDE 1 – 0

Ondanks een bemoedigende prestatie in moeilijke omstandigheden verliezen de jongens van Blessin met de kleinste score van de Zebra’s;

Op een ondergesneeuwd veld was de eerste kans voor de thuisploeg maar Nicholson besloot op de goed uitgekomen Hubert. De bezoekers reageerden via Ambrose maar die aarzelde te lang waardoor de bal in hoekschop ontzet werd. De hieruit volgende corner werd door Medley net over de lat gekopt. De gevaarlijke Nicholson besloot op Hubert en aan de overkant zag Gueye zijn schot in extremis afgeblokt worden. De thuisploeg dreigde vooral via snelle spelhervattingen van doelman Koffi, welke voor onrust zorgden in de Oostendse defensie. Echter, de Kustboys lieten zich niet onbetuigd en probeerden via degelijk combinatiespel voor gevaar te zorgen. Voor KVO trapte D’Arpino een vrije trap een metertje over het thuisdoel.. Op het halfuur kreeg Nicholson de vrije baan richting doel maar de Jamaicaanse spits zag zijn doelpunt na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd worden. Nicholson bleef een gesel voor de bezoekende defensie maar Hubert zorgde ervoor dat we met een brilscore konden gaan rusten.

De eerste doelpoging na de koffie was voor de thuisploeg maar Gholizadeh trapte voorlangs, waarna een schuiver van Moriaka via een Oostends been in hoekschop verdween. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Hubert behoedde de bezoekers van een achterstand. Net voor het uur stak KVO het neus aan het venster met een schot van Capon waarmee de thuisgoalie heel wat last kende. Ambrose teisterde in een sterke Oostendse fase vervolgens de vuisten van Koffi waarna Bätzner op de paal besloot. De thuisploeg kwam met nog 10′ te gaan enigszins verrassend op voorsprong wanneer Bessile de bal in de eerste zone voorbij Hubert knikte(1-0). De bezoekers reageerden met een schot van Ambrose in de handen van Koffi en een knal van Medley dat net naast ging. Ondanks het slotoffensief bleven de 3 punten in het ondergesneeuwde Charleroi.

Doelpunten: 79′ 1-0 (Bessile)
Gele kaarten: 77′ Gueye
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Put
Ploegsamenstellingen:
Sporting Charleroi: Koffi, Knezevic, Andreou, Bessile, Tchatchoua, Ilaimaharitra (89′ Gillet), Zorgane, Kayembe, Gholizadeh (73′ Zaroury), Nicholson, Morioka (61′ Fall)
Invallers: Desprez, Ozornwafor, Wasinski, Gillet, Benchaib, Zaroury, Fall
KV Oostende: Hubert, Fortes, Capon, Medley, Ndicka, Rocha Santos (82′ Atanga), Amada (88′ D’Haese), D’Arpino, Bätzner, Gueye, Ambrose
Invallers: Schelfhout, Coninckx, Atanga, Wylin, Patoulidis, Jäkel, D’Haese

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL