Alle NieuwsSTEVEN FORTES IS DE VERVANGER VAN HENDRY

STEVEN FORTES IS DE VERVANGER VAN HENDRY

De vervanger van Jack Hendry is de Kaapverdiër Steven Fortes (29). Hij komt op huurbasis over van het Franse Lens en speelde eerder al 24 wedstrijden in de Franse eerste klasse.

Fortes brak door bij de Franse tweedeklasser Arles in het seizoen 2013-2014. Hij was er in z’n eerste seizoen meteen basisspeler en dat leverde hem prompt een transfer op naar reeksgenoot Le Havre. Daar zou hij drie seizoenen lang een sterkhouder blijven in het hart van de defensie. In 2017 maakte hij de overstap naar Toulouse, in de Franse Ligue 1. Daar bleef hij anderhalf jaar, tot hij in januari 2019 tekende bij Lens, opnieuw in de Ligue 2. Met Lens promoveerde hij in 2020 naar eerste klasse en daar speelde hij ook dit seizoen nog. Zo startte hij nog in hun openingsmatch tegen Stade de Rennes. De Noord-Fransen lenen hem nu dus uit aan KVO.

Gauthier Ganaye: “We moesten snel schakelen na het vertrek van Jack maar we zijn tevreden dat we Steven Fortes binnen halen als zijn vervanger. Hij heeft ervaring zat en moet in onze jonge kern de leidersrol op zich kunnen nemen. Bovendien hanteert Lens ook een Gegenpressing-systeem dus onze manier van spelen heeft geen geheimen voor hem. Hij heeft alle kwaliteiten om succesvol te zijn in ons systeem: sterk in duels, altijd vooruit verdedigend, … Hij zal zich dus snel kunnen integreren in onze groep. Hij komt net terug van een lichte blessure maar sluit maandag al aan bij de groep.”

Die integratie zal inderdaad geen probleem zijn want met Kenny Rocha komt hij zowaar een Kaapverdische landgenoot tegen en Thierry Ambrose is een ex-ploegmakker en zelfs een vriend van hem.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL