Alle NieuwsUNION – KVO 1-1

UNION – KVO 1-1

De Kustboys pakken een punt op het veld van de leider na een bloedstollende wedstrijd! Doelpunten kwamen van D’Arpino en Undav, al deed die laatste dat misschien wel uit buitenspelpositie.

Een paar wissels bij KVO in vergelijking met de vorige match. Albanese, Medley en tanghe kwamen in de ploeg in plaats van Duncan, Fortes en Jäkel die geblesseerd/ziek moesten afhaken. Bij Union stond kersvers Rode Duivel en ex KVO’er Siebe Van der Heyden in het hart van de defensie.

De wedstrijd begon met een wel heel rare speler bij Union. Kapitein Teuma nam een hondje mee op het veld. Dit was een actie ten voordele van het dierenasiel.
De Kustboys begonnen meteen sterk aan de partij. Maxime D’arpino bracht KVO al snel op voorsprong na een geweldige trap die maar liefst 153 km/h ging: een wereldgoal.
Na de goal had Union meer balbezit maar veel kansen leverde dit niet op. Bij KVO stond een goeie organisatie waardoor de Kustboys dan ook met een welverdiende voorsprong de rust ingingen.

In de tweede helft bracht de thuisploeg meteen een wissel, Nieuwkoop bleef in de kleedkamer, Mitoma was zijn vervanger. Onder zijn impuls en dat van het enthousiaste thuispubliek startte de thuisploeg sterk aan de tweede helft. Na enkele minuten in de tweede helft, scoorde Mitoma ook maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De kansen bleven zich opstapelen voor Union. Medley moest een bal van Teuma van de lijn halen. De Brusselaars zagen de bal over de lijn maar zonder doellijntechnologie kon dat niet met zekerheid worden gezegd. Topschutter Undav mistte even later een reuzekans. Tussen al de kansen door kwam er ook nog een streaker op het veld gelopen. Dit zorgde niet voor verwarring bij de thuisploeg. Teuma knalde de gelijkmaker rakelings naast maar in de 82ste minuut gebeurde het onvermijdelijke, Union scoorde de gelijkmaker via een kopvan van Undav. De VAR twijfelde nog over buitenspel maar er kon geen juiste buitenspellijn getrokken worden. 1-1 dus. Toch was het KVO dat er net voor zowaar bijna op 0-2 was gekomen maar Sakamoto en Gueye kregen de bal in dezelfde fase niet over de doellijn.
Op het einde kwam er nog een zwaar offensief van de Brusselaars. In de extra time moest Scherpen nog een belangrijke redding doen. De Kustboys hielden stand en pakken zo een geweldig punt op het veld van de leider. Als Seraing morgen verliest is KVO zeker van het behoud.

Doelpunten: 9’ 0-1 D’Arpino, 83’ Undav

Gele kaarten: 14’ McGeehan, 15’ Rocha Santos, 24’ Kozlowski, 44’ Gueye, 89’ D’Arpino, 92’ Amade,