Alle NieuwsUPDATE OVER MOGELIJKE DOORSTART

UPDATE OVER MOGELIJKE DOORSTART

Het niet doorgaan van een overname en het zodoende niet behalen van de licentie heeft er bij iedereen die KVO lief heeft, zwaar ingehakt. Gevoelens van verdriet, kwaadheid en machteloosheid speelden de kop op.
Maar we kunnen én mogen niet bij de pakken blijven zitten. We moeten nu vooruitkijken óf en hoé het mogelijk is om een doorstart te maken.


Werner Van Oosterwyck: “Nog tot 3 juni ben ik aangesteld als voorlopig bewindvoerder, daarna moet ik de boeken neerleggen en neemt de curator het over. Ik ben bereid ook ná 3 juni een rol te blijven spelen om een oplossing te zoeken voor een doorstart. Ik ben op vier maanden tijd gehecht geraakt aan deze club en zijn community en KVO moet gewoon op één of andere manier blijven bestaan. In eerste instantie voor de vele jeugdspelers – waar ik me sterk maak dat hiervoor zeker een oplossing komt – maar vergeet niet dat de club ook een G-ploeg heeft, een communitywerking, …
Maar er moet natuurlijk ook gewoon worden gevoetbald in dit op en top moderne stadion. Deze week staan er verscheidene gesprekken gepland, zowel intern als extern. Met de burgemeester en de Schepen van Sport, met de Pro League en de KBVB, met andere clubs. Het is bij momenten een zeer complex juridisch gegeven: wat mag en kan, wat niet. Het stadsbestuur en de burgemeester staan echter volledig achter ons en intussen hadden we ook al een eerste gesprek met de Pro League en de KBVB. Wij hopen dat ze ons dermate faciliteren en constructief meedenken om deze uitgebreide community niet te laten verdwijnen. De tijd speelt niet in ons voordeel en we beseffen ook dat er de komende weken nog veel geruchten de ronde zullen doen. Zolang er niets concreet is, willen wij echter alle gesprekken intern houden en we zullen er in elk geval alles aan doen om met een zo goed mogelijke oplossing op de proppen te komen. Want uiteindelijk is iedereen hier de dupe van het mismanagement van enkele personen.”

Op zondag 2 juni om 14u zwaaien de deuren van de Diaz Arena alvast nog één keer open dit seizoen. Dan kunnen er in de VIP-zaal tussen pot en pint herinneringen worden opgehaald aan ‘uus wèreldploegsje’. Tot dan!

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL