Alle NieuwsVOORBESCHOUWING EN SELECTIE: KV MECHELEN – KV OOSTENDE

VOORBESCHOUWING EN SELECTIE: KV MECHELEN – KV OOSTENDE

De selectie wordt morgen pas vrijgegeven. 

:Voorbeschouwing

Na het pijnlijke thuisverlies tegen het nummer laatst uit het klassement reizen Thalhammer en co richting Mechelen waar in het sfeervolle AFAS Stadion Malinwa partij gegeven wordt. 
De Kustboys kunnen een goede zaak doen in het klassement want Mechelen verkeert net als Oostende in degradatiegevaar. Een driepunter zorgt ervoor dat we voorlopig over de ‘kakkers’ naar een veilige plaats springen. Echter, er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat onze tegenstander voor de ‘groene tafel’  nog een  driepunter (forfaitzege) zal krijgen na de gestaakte wedstrijd op Sporting Charleroi. 
Bovendien kreeg KVM deze week zowel op sportief als op extra-sportief vlak positief nieuws te horen. Het plaatste zich voor de halve finales van de Croky Cup en er zal op korte termijn een broodnodige kapitaalsinjectie gebeuren.

Vorige wedstrijd:
Afgelopen zondag verloor een zeer gehavend Mechelen haar wedstrijd met 2-0 van Zulte Waregem. De ploeg van de Defour was de mindere van Zulte Waregem en verloor terecht van onze provinciegenoten. Doelpuntenmakers voor Zulte Waregem waren Rommens en Gano.  
Dufour speelde met de volgende ploeg tegen Zulte Waregem: Thoelen, Walsh, Lavalée, Van Hoorenbeeck, Verstraete, Da Cruz, Schoofs, Hairemans, Malede en Storm. Soelle, Mukau en Robberechts vielen in.

Afgelopen woensdag gaven de Mechelaars kleur aan een zeer matig seizoen door zich te plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup.  Na een aangename bekerwedstrijd verzekerden Schoofs en co zich na een laat doelpunt van Walsh van een plaatsje voor de volgende ronde.

Spelersnieuws:
Voor de belangrijke uitwedstrijd bij Zulte Waregem en de bekerwedstrijd op Kortrijk ontbraken bij Mechelen een aantal sleutelspelers.
Wegens ziekte haakte doelman Coucke in laatste instantie af maar voor de bekerwedstrijd op Kortrijk zat hij net als Engvall terug op de bank.
Andere belangrijke afwezigen waren Vanlerberghe, Bijker en Ngoy. De Mechelse coach hoopt voor de kelderkraker tegen KVO een aantal van deze sterkhouders te recupereren.  

Opmerkelijk:
– In de heenwedstrijd won KVO met 2-1 van Mechelen. Atanga scoorde de 2 Oostendse doelpunten. De ondertussen vertrokken Peyre scoorde voor Mechelen
– Bij KVM spelen en werken een aantal mensen die ooit de Oostendse kleuren verdedigden: Fred Vanderbiest is er assistent-coach, Vanlerberghe staat er in de defensie en Oostendenaar Birger Verstraete speelt er op uitleenbasis van Antwerp. 

Spelleiding:

Scheidsrechter: Dhr. Jan Boterberg
Assistenten: Dhr. Romain Devillers en Dhr. Nick Senecaut
4de official: Dhr. Tom Stevens.
VAR: Dhr. Alexandre Boucaut.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL