Alle NieuwsVOORBESCHOUWING KV OOSTENDE – RFC SERAING

VOORBESCHOUWING KV OOSTENDE – RFC SERAING

De selectie wordt pas morgen officieel bekendgemaakt.

Voorbeschouwing:
Zaterdagavond ontvangen de Kustboys in de eigen Diaz Arena RFC Seraing, het nummer laatst uit de Jupiler Pro League. Voor beide teams wordt het onderlinge treffen een ware zespuntenwedstrijd. Gezien het programma op speeldag 19 kunnen onze Kustboys een erg goede zaak doen in het klassement maar dan moet wel gewonnen worden van de Metallo’s.

Vorige wedstrijd:
Op speeldag 18 verloor Seraing in eigen huis van concurrent KAS Eupen. Na een evenwichtige wedstrijd zonder veel kansen scoorde Charles-Cook in de slotminuut de winnende treffer voor de Panda’s.
De in november aangestelde trainer Jean-Sebastien Legros speelde met de volgende ploeg tegen Eupen: Martin, Opare, Tshibuabua, Mbow, Mansoni, Cachbach, Lahssaini, Mvoue, Poaty, Bernier en Vagner. Elisor en, Lepoint en Conceiçao vielen in.

Spelersnieuws:
De ploeg van Legros kampte voor de wedstrijd tegen Eupen met een groot aantal afwezigen. Dietsch, Ba, Kilota, Mouandilmadji,  Sylla waren allen gekwetst, terwijl Sissoko geschorst vanop het strafbankje moest toekijken.  Voor de ‘degradatietopper’ aan de kust hoopt Legros een aantal spelers te recupereren.

Opmerkelijk:
– Onze opponent verloor op speeldag 18 voor de zesde opeenvolgende keer en raakt in acuut degradatienood. De wedstrijd in de Diaz Arena wordt voor de Luikenaars een partij die absoluut gewonnen moet worden.
– (De geblesseerde) Marius Mouandilmadji is met 7 doelpunten topschutter van de ploeg, gevolgd door Bernier met 3 rozen.
– Mathieu Joseph Cachbach heeft bij Seraing 2 assists achter zijn naam staan.

Vorige Confrontaties
– In de heenronde speelde KVO in het Stade du Pairay 1-1 gelijk tegen Seraing. Na de openingstreffer van Marius kon Medley in de slotfase met een rake kopbal de bordjes in evenwicht brengen. Net voor de gelijkmaker kreeg Sylla het rode karton te zien.
– Vorig seizoen speelden de Kustboys en de Luikenaars 2-2 gelijk aan de Kust. Jallow en Mikautadze brachten de bezoekers telkens op voorsprong maar KVO reageerde via een owngoal van Cissé en een strafschop van Gueye in minuut 93. Die goal bleek het doelpunt van het behoud te zijn voor KVO.

Spelleiding
Scheidsrechter: Dhr. Nicolas Laforge
Assistenten: Dhr. Quentin Lesceux en Dhr. Vito Di Vincenzo
4de official: Dhr. Matonga Simonini
VAR: Dhr. Brent Staessens

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL