Alle NieuwsVOORBESCHOUWING – SPEELDAG 11: RFC SERAING – KV OOSTENDE

VOORBESCHOUWING – SPEELDAG 11: RFC SERAING – KV OOSTENDE

Selectie (21): Hubert, Phillips, Badu, Tanghe, Urhoghide, Katelaris, Medley, Capon, Wylin, Ndicka, Albanese, Amade, Dewaele, Bätzner, Sakamoto, Boonen, McGeehan, Musayev, Ambrose, Hornby, Berte.
Geblesseerd: D’Arpino, D’Haese, Schelfhout (ziek)
Geschorst: Rocha, Atanga
Niet geselecteerd: Govaers, Osifo, Koziello, Mebude.
Opmerkingen: D’Haese heeft wat last aan de kuit en wordt uit voorzorg langs de kant gelaten. Doelman Phillips was ziek, daarom gaan er voor de zekerheid drie doelmannen mee.

Voorbeschouwing:
Zaterdag trekken de Kustboys naar Seraing, een gemeente in de buurt van Luik. Na een mindere start heeft de ploeg van José Jeunechamps zich goed herpakt. De Luikenaars begonnen met een dramatische 0 op 12 aan het seizoen maar pakten in haar laatste 6 wedstrijden 3 zeges. Eupen en Mechelen gingen voor de bijl, terwijl afgelopen weekend grote broer Standard Luik op Sclessin geklopt werd met 0-2. Seraing volgt op 1 puntje van de Kustboys. In functie van het behoud kan dit treffen als een zespuntenwedstrijd beschouwd worden.

Inkomende/uitgaande transfers:
Seraing zag in het tussenseizoen met Mikautadze zijn absolute topschutter naar Metz terugkeren, net als Mazziz. Andere vertrekkers waren Jallow, Boulenger, Dyrestam, Faye, Craninx en Djedje. Anderzijds werd doelman Dietsch een jaartje langer gehuurd van Metz en kwam de ervaren Lepoint over van het ter ziele gegane Moeskroen. Andere versterkingen zijn Guillaume (Virton), Conceição (Estrela Amadora), Tshibuabua (Saint-Etienne), Sissoko (Reims), Sylla en Mbow (Nantes), Cachbach (Metz) en Dembélé (Troyes)

Vorige wedstrijd:
Vorige week ging RFC Seraing verrassend met 0-2 cijfers winnen bij grote broer Standard Luik. De ploeg van Jeunechamps speelde een sterke collectieve partij en scoorde reeds vroeg in de partij. Het tweede en tevens beslissende doelpunt viel kort na de rust.
Seraing trad aan met volgende spelers: Dietsch, Mansoni, Sylla, Mbow, Tremoulet, Poaty, Sissoko, Lahssaini, Cachbach, Mouandilmadji, Bernier. Mvoué, Goncalvez, Mfomo en Conceição vielen in
Doelpunten: Mbow, Poaty

Spelersnieuws Seraing:
Tegen Standard Luik kon José Jeunechamps niet rekenen op de geblesseerden Lepoint, D’Onofrio, Kilota en Guillaume. Afwachten wie ze kunnen recupereren.

Opmerkelijk:
– Bij de Luikenaars speelt een zekere Sergio Conceição, zoon Sérgio de Paulo Conceição Marceneirovan, ex-speler van Standard en huidig trainer van FC Porto.
– Seraing pakte al zijn punten buitenshuis. Drie keer gingen ze op verplaatsing winnen, thuis pakte het nog geen enkel punt.
– Ook kwamen ze al zes thuiswedstrijden op rij niet tot scoren. Een statistiek die ze in de historie delen met slechts drie andere clubs.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Arthur Denil
Assistenten: Dhr. Laurent Conotte en Dhr. Jeroen Walschap
4de official: Dhr. Alexandre Boucaut
VAR: Dhr. Thibaud Nijssen

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL