Alle NieuwsWELKOM OSAZE URHOGHIDE

WELKOM OSAZE URHOGHIDE

KVO heeft zich op deze Transfer Deadline Day versterkt met de 21-jarige verdediger Osaze Urhoghide. KVO huurt hem van Celtic Glasgow en bedong tevens een aankoopoptie.

De Engelsman met Nigeriaanse roots werd geboren in Nederland maar als vijfjarige verhuisde hij naar het Verenigd Koninkrijk. Daar doorliep hij de jeugdrangen van FC Wimbledon en brak hij één jaar geleden door als profvoetballer bij Sheffield Wednesday in de Engelse Championship. Daar viel hij meteen op als een harde en snelle verdediger en dat wekte interesse op van verscheidene clubs over heel Europa. Het was uiteindelijk Celtic Glasgow dat aan het langste eind trok.
Bij de Schotse topclub debuteerde hij december jongstleden nog in de Europa League tegen het Spaanse Real Betis. Celtic won 3-2 en Urhoghide speelde de hele wedstrijd als rechtsachter. Het is echter de positie van centrale verdediger die hem het beste ligt.

Gauthier Ganaye: “We volgen Osaze al geruime tijd dus we zijn zeer tevreden met z’n komst. Bovendien wilden wij absoluut een aankoopoptie bedingen omdat we rotsvast geloven in zijn talent. Huren zonder aankoopoptie proberen we in onze filosofie te vermijden en ik ben dan ook blij met de deal die we hebben bekomen. Er zullen nu natuurlijk vergelijkingen worden gemaakt met Jack Hendry maar Osaze is een pak jonger dan Jack en heeft vooral nog heel veel progressiemarge. Bij KVO staan we er om bekend dat we jonge spelers beter maken en dat willen we nu ook met hem doen. Ik kijk er alvast naar uit om hem hier zijn eerste minuten te zien maken.”

Osaze Urhoghide: “Ik ben een verdediger die de duels niet schuwt, ik hou van hard verdedigen en ik geef me altijd 100 % voor de kleuren van mijn club. Bij een absolute topclub als Celtic is het geen sinecure om als jonge speler basisspeler te worden. Ik leerde er wekelijks wel enorm veel bij op training maar nu was het voor mij tijd om ook effectief speelminuten te maken. Dat is ook de reden waarom ik voor KVO heb gekozen. Deze club heeft een filosofie om jonge spelers kansen te geven én beter te maken en dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik hoop om hier snel mijn eerste minuten te kunnen spelen.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL