Alle NieuwsWIE TRAINT MEE OP DE EERSTE TRAINING?

WIE TRAINT MEE OP DE EERSTE TRAINING?

Maandag om 12u verzamelen de KVO-spelers op ‘de Schorre’ voor de eerste training van het nieuwe seizoen. De training zelf start om 14.30 u, supporters zijn van harte welkom.

Op de eerste oefensessie verwelkomen we voorlopig één nieuw gezicht: West-Vlaming Sieben Dewaele tekende vorig seizoen al voor KVO maar werd het afgelopen seizoen nog uitgeleend aan zusterclub AS Nancy. Maandag start de middenvelder dus aan z’n eerste training op de Schorre. Keren ook terug van uitleenbeurten: jeugdproducten Mo Berte en Preben Stiers (waren beiden actief bij die andere zusterclub FC Den Bosch), Mickaël Biron (was net als Dewaele verhuurd aan Nancy) en Marko Kvasina (FC Luzern). Die laatste verzekerde zich twee weken geleden nog van het behoud in Zwitserland en sluit later aan bij de groep. Ook Mickaël Biron sluit later aan want hij speelde nog interlands met Martinique, net als Kenny Rocha (Kaapverdië) en Thierry Ambrose (Guadeloupe).

Daarnaast zijn er ook enkele spelers die met blessures kampen en nog niet zullen meetrainen met de groep. Zoals geweten zal Maxime D’Arpino nog lang buiten strijd zijn na zijn kruisbandoperatie maar ook Cameron McGeehan en Jordy Schelfhout zijn nog out. De Engelsman onderging opnieuw een ingreep aan de enkel en moet nog enkele weken rusten, onze jonge doelman moest dan weer een operatie ondergaan aan de meniscus en zal nog een tweetal maanden kalmer aan moeten doen. Goed nieuws is er dan wel weer van jeugdproduct Manuel Osifo. Hij sukkelde het voorbije seizoen met gezondheidsproblemen maar is nu op de terugweg. Hij sluit weer aan bij de groep. Ook vier beloften maken voorlopig de overstap naar de A-kern: Musayev, Govaers, De Schepper en Coninckx.

Volgende spelers zullen maandag present tekenen op de groepstraining (26):
Doelmannen Hubert en Badu; Verdedigers Tanghe, Capon, Medley, Wylin, Osifo, Duncan, Ndicka, Govaers en De Schepper; Middenvelders Koziello, Dewaele, D’Haese, Boonen, Bätzner, Amade, Patoulidis, Sakamoto, Coninckx, Musayev en Albanese; Aanvallers Gueye, Atanga, Stiers en Berte.

Opmerkelijk: de toevoeging van vier beloften betekent dat er maar liefst 12 spelers gedeeltelijk of volledig hun opleiding kregen in onze Noordzee Interieur Se’Academy.
Revalidatie: Schelfhout, D’Arpino, McGeehan.
Sluiten later aan: Rocha, Ambrose, Kvasina, Biron.
Vertrokken spelers: Huurlingen Jakel (Leipzig), Fortes (Lens), Scherpen (Brighton) en Urhoghide (Celtic) keerden terug naar hun club van herkomst.

Gauthier Ganaye: “Het is altijd een specifiek moment in een club wanneer de spelers terugkomen. Het brengt terug leven in de brouwerij en ik kijk er naar uit. Met 26 spelers hebben we al een grote selectie om aan de eerste trainingsweek te beginnen. Het spreekt voor zich dat er de komende weken nog bewegingen zullen zijn op de transfermarkt, zowel inkomend als uitgaand. De voorbereiding is ook altijd het goede moment om enkele U21-spelers te betrekken bij de trainingen van het eerste team. Ik weet zeker dat ze honger zullen hebben en ik kijk ernaar uit om hen progressie te zien maken.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL