All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 1: KV OOSTENDE – LOMMEL SK 0 – 1

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 1: KV OOSTENDE – LOMMEL SK 0 – 1

Het eerste halfuur van de partij verliep aan een vrij gezapig tempo waarbij de doelmannen werkloos toekeken. Het enige noemenswaardige feit was het indrukwekkend eerbetoon aan Franck Berrier. Op het halfuur kreeg de bezoekende doelman voor het eerst een bal te zien. Na een individuele actie van Albanese moest de de bezoekende goalie plat op de schuiver van onze pocketaanvaller. Met de rust in het zicht ontsnapten we aan een achterstand wanneer Bossin een ziedend schot van Sales Arthur uit zijn doelvlak ranselde.
Onze coach wisselde niet tijdens de rust en gaf het vertrouwen aan de elf die aan de eerste helft begonnen. De eerste halve kans was voor de kustboys wanneer een mislukte voorzet van Laes nog gevaarlijk werd. De bezoekende doelman diende de voorzet in hoekschop te verwerken. Aan de overkant tikte Bossin een gevaarlijk schot van De Grand over zijn doelmond. De bezoekers waren het gevaarlijkst want op vrije trap van Granell diende Bossin de bal uit zijn winkelhaak te ranselen. Wat later stond de doelpaal hem bij wanneer hij verslagen was op een dichte poging van een bezoekende speler. Jung kreeg in het slot nog een uitstekende kopkans maar onze spits kon zijn kopbal geen richting geven. In absolute slot van de wedstrijd pakten de bezoekers de drie punten mee naar Lommel na een magistraal doelpunt van Vancsa (0-1)

Goals: 89′ 0-1 (Vancsa)
Yellow cards: 14′ Rodin, 65′ Laes, 79′ Tanghe, 85′ De Grand