All NewsUPDATE VAN WERNER VAN OOSTERWYCK

UPDATE VAN WERNER VAN OOSTERWYCK

KV Oostende behaalde geen licentie in eerste zit maar dat was ook volledig te verwachten. Pas na een definitieve overname kan de club aan de licentievoorwaarden voldoen. Voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft meer uitleg.

De licentieweigering kwam niet als een verrassing?
“Nee, dat was ingecalculeerd en er kon eigenlijk ook geen andere beslissing zijn. De club moet overgenomen zijn en er moet een kapitaalsinjectie gebeuren. Pas dan kunnen wij een duidelijk licentiedossier indienen. Het beroep werd nu alvast aangetekend en midden mei moet ons dossier afgerond zijn en zullen we ons moeten verdedigen.”

Dat betekent ook dat de overname nu snel in orde moet komen. Hoe ver staat het daarmee?
“We zijn vergevorderd met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC. Ik las ook een artikel in de pers over Apex maar ik kan enkel maar zeggen dat alle gesprekken in volledige transparantie verlopen. Men wil hier een positief verhaal schrijven. Er moeten echter nog enkele handtekeningen worden gezet en zolang dat én de kapitaalsinjectie niet zijn gebeurd, is de overname niet volledig. Wél evolueert alles gunstig.”

Enkele handtekeningen die nog ontbreken, zijn ook die van enkele huidige aandeelhouders.
“Dat klopt. Verscheidene aandeelhouders waren constructief en zetten ook al hun handtekening om een aandelenoverdracht te bekrachtigen maar twee aandeelhouders weigeren dit voorlopig. De gesprekken hiervoor zijn lopende en we worden hierin goed ondersteund door advocatenkantoor DLA Piper en clubadvocaat Dimitri Dedecker. Apex Capital Global wil 100% van de aandelen verkrijgen – wat normaal is – dus we zijn er nog niet helemaal.”

Zijn de belastings- en tribunedossiers intussen geregeld?
“Jawel. Met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) werd een faire deal beklonken en ook met de NV Stadion – de vennootschap van Marc Coucke – werd een overeenkomst bereikt over de tribune. Dat waren twee cruciale dossiers om de club te kunnen overlaten.”

Zijn er nog andere potentiële partijen in de running?
“Er zijn nog twee partijen geïnteresseerd maar dat is nog niet zo vergevorderd als met Apex. Onze focus ligt dus in eerste instantie op dat dossier. Zolang er niets ondertekend is, houden wij echter onze ogen en oren open.”

Het worden dus duidelijk nog spannende weken.
“Absoluut. De ontlading vrijdagavond was immens en ik ben ervan overtuigd dat het behoud echt wel belangrijk was in het hele overnamedossier. Op extrasportief vlak ben ik nog steeds optimistisch maar het einddoel is nog niet helemaal bereikt. We blijven werken maar ik zal – net als alle KVO’ers – zó blij en opgelucht zijn als we dit dossier kunnen afronden.”

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB