All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 12: KV OOSTENDE – FRANCS BORAINS 1 – 0

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 12: KV OOSTENDE – FRANCS BORAINS 1 – 0

De kustboys kwamen fel uit de kleedkamer met onmiddellijk een snoeihard schot van Atanga op de buitenkant van de paal. Aan de overzijde verdween een afgeweken poging van Chaabi in de veilige handen van onze goalie waarna de partij stil viel. Met de rust in het zicht verscheen Chevalier plots alleen voor onze doelman maar Bossin kwam als overwinnaar uit het onderlinge duel.
De bezoekers kregen na de rust een eerste kans maar de schuiver van Lavie eindigde in de grijparmen van onze doelman, waarna Lavie opnieuw onze doelman op zijn weg vond. De dekselse Lavie zag even later zijn grondscherend schot uit de hoek geranseld worden door een sterk acterende Bossin. Net voor het uur kreeg de thuisploeg een kleine klap te verwerken wanneer de geblesseerde D’Arpino gewisseld moest worden door Osifo. Bossin, onze beste Oostendenaar redde in de korte hoek een schicht van de net ingevallen Guirassy. De thuisploeg probeerde om in het slotkwartier de wedstrijd in haar voordeel te doen kantelen. Eerst besloot Henderson op een bezoekende verdediger waarna hij de rebound op Saussez trapte. Decoene zag zijn schot afzwaaien. Nadat de bezoekende defensie opgerold werd trapte Henderson hard naast het bezoekende doel. De thuisploeg bleef niet gespaard van pech want na de noodgedwongen wissel van D’Arpino moest ook Laes met een schouderblessure naar de kant. In de slotfase sloeg Bossin een poging van de ingevallen Curci uit doelvlak. In de absolute slotfase trapte Henderson KVO naar het delirium, wanneer hij aan de tweede paal een voorzet van Berte over de fatale lijn tikte (1-0).

Doelpunten: 89′ 1-0 (Henderson)
Gele kaarten: 37′ Basila, 44′ Mpati, 55′ Vinck, 86′ Malungu
Red cards:
Scheidsrechter: Dhr. De Beuckelaer
Team compositions:
KV Oostende: Bossin, Medley, Tanghe, Basila (46′ D’Haese), Laes (82′ Van Daele), Vinck, Dewaele (74′ Berte), D’Arpino (56′ Osifo), Decoene, Perez (46′ Henderson), Atanga
Invaders: Gabriël, Wylin, Osifo, D’Haese, Henderson, Van Daele, Berte
Francs Borains: Saussez, Gillekens, Itrak, Chevalier (81′ Curci), Chaabi (66′ Guirassy), Healy Matthew, Mpati Bibuangu, Malungu, Lavie (81′ Tainmont), Francotte, Vandendriessche (71′ DialloThierno)
Invaders: Djoco, Tainmont, Curci, Diallo Thierno, Sidney Obissa, Attah Kadiri, Guirassy

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB