All NewsChallenger PRO LEAGUE – SPEELDAG 17: KVO – ZULTE WAREGEM 3 – 2

Challenger PRO LEAGUE – SPEELDAG 17: KVO – ZULTE WAREGEM 3 – 2

De wedstrijd begon fel met een kans voor Decoene die van dichtbij hoog over knalde, terwijl aan de overkant de ontsnapte Traoré op de buitenkant van paal trapte. Op het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong na een knap opgezette aanval in de bezoekende zestien, waar Henderson de bal schitterend in de verste hoek plaatste (1-0). Net voor het halfuur ontsnapte de kustploeg aan de gelijkmaker wanneer een doelpunt van Vormer voor buitenspel werd afgekeurd. Machado probeerde het met een harde schuiver maar Bossin sloeg met de handpalm de bal uit zijn doelvlak. Aan de overkant vond de ontsnapte Berte Perez voor doel maar de spits liet de unieke kans liggen. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Medley kon zijn poging niet laag houden. Na slecht uitverdedigen in de bezoekende defensie verdubbelden de kustboys de voorsprong. Berte legde af voor Perez die eenvoudig kon binnentikken (2-0). Net voor de rust kreeg de thuisploeg een kleine opdoffer te verwerken wanneer Laes Machado in de zestien haakte. De ervaren Vossen kende geen medelijden en stuurde Bossin naar de andere hoek (2-1).

De bezoekende coach greep tijdens de rust in en wisselde 3 spelers. Zijn team kwam gretig uit de kleedkamer en zocht onmiddellijk onze goalie op. De eerste kans na de koffie was voor Vormer maar Bossin pakte klasrijk de schuiver van de Nederlander. De gelijkmaker kwam er vrij vlug wanneer de ingevallen Demuynck Vossen voor doel vond en die knikte de gelijkmaker voorbij een kansloze Bossin (2-2). De bezoekers roken bloed en duwden na de gelijkmaker het gaspedaal in en drukten de thuisploeg op de eigen helft terug. Na een snelle omschakeling rende kwelduivel Berte richting het bezoekende doel maar De Wolf zorgde met een beenveeg ervoor dat de bezoekers niet opnieuw op achterstand kwamen. Met nog een kwartier te spelen haalde Jonckheere Laes en Perez naar de kant voor Van Daele en Hartwig. De jonge Duitser kreeg net na zijn invalbeurt een mogelijkheid maar hij plaatste de bal net naast de verkeerde kant van paal buiten. In de ongelooflijke slotfase haalde ex-KVO’er Anton Tanghe Berte in de zestien neer met een strafschop en een rode kaart tot gevolg. De elfmeter werd door Van Daele net naast getrapt maar niet getreurd want na opnieuw slecht uitverdedigen nam Berte het geschenk in dank aan en frommelde de bal voorbij een verbouwereerde De Wolf (3-2).

Goals: 16′ 1-0 (Henderson), 38′ 2-0 (Perez), 45’+1′ 2-1 (Vossen, strafschop), 50′ 2-2 (Vossen), 91′ 3-2 (Berte)
Gele kaart: 54′ Demuynck, 62′ Laes
Rode kaart: Tanghe
Referee: Dhr. Simonini Matonga
Team compositions
KV Oostende: Bossin, Vinck, Medley, Wylin (57′ D’Haese), Laes (73′ Van Daele, Dewaele, Osifo, Decoene, Perez (73′ Hartwig), Berte, Henderson
Invaders: Gabriël, Van Daele, D’Haese, Hammas, Omolo, Atanga, Avoki, Hartwig, Musayev
Zulte Waregem: De Wolf, Tanghe, Ndour, Decostere, Vossen, Traore, Ciranni, Rommens, Vormer, Willen, Machado
Invaders: Van Damme, Dobbels, Guindo, Brüls, Tambekou, Bagan, Labie, Cappelle, Demuynck