All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 28: KV OOSTENDE – BEERSCHOT 1 – 2

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 28: KV OOSTENDE – BEERSCHOT 1 – 2

De Kustboys begonnen met aanvallende intenties aan de partij maar werden koud gepakt door een ongelukkig doelpunt. Onze goalie liet zich verrassen op een ogenschijnlijk ongevaarlijk afstandschot van Verlinden (0-1). Iets voor het halfuur kwam de thuisploeg opzetten met twee kleine mogelijkheden. Eerst kon Perez niet bij een scherpe voorzet van Laes, waarna Henderson een hoekschop net naast kopte. Berte kreeg vervolgens de vrije ruimte richting Matijas maar hij controleerde de bal slecht waardoor een potentiële kans verloren ging. De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen maar kregen met de rust in zicht de kans om de voorsprong te verdubbelen maar Nzita kopte een hoekschop hard naast het thuisdoel.

De Oostendse coach voerde tijdens de rust een wissel door. Hartwig bleef in de kleedkamer voor Atanga. Die wissel bracht geen zoden aan de dijk want de Kustboys kregen onmiddellijk een tweede doelpunt te slikken. Nzita vond Wright-Phillips aan de tweede paal en die hoefde enkel binnen te tikken (0-2). Na het tweede doelpunt duwde Beerschot door en ging het voluit op zoek naar een derde doelpunt. De scheidsrechter ontnam de Kustboys een zuivere strafschop wanneer Perez op de uitgestoken hand van Matthys knalde. Aan de overkant maakte Bossin een poging van Weymans onschadelijk. Atanga werd de ruimte ingestuurd maar kraakte zijn schot waardoor Matijas kon oprapen. De thuisploeg scoorde uit het niets de aansluitingstreffer wanneer Medley na een geharrewar voor doel de bal overhoeks voorbij de bezoekende doelman kopte (1-2). De Kustboys gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker waardoor de Mannekens ruimte kregen in de omschakeling. Reyners zag zijn plaatsbal overgaan. Van Daele kreeg dé kans op de gelijkmaker maar knalde van dichtbij naast. Na geharrewar voor doel tikte Henderson de gelijkmaker toch voorbij de doelman maar het doelpunt werd voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Jonas Vinck werd nog uitgesloten met tweede geel.

Goals: 9′ 0-1 (Verlinden), 49′ 0-2 (Wright-Phillips), 66′ 1-2 (Medley)
Yellow cards: 33′ Amade, 58′ Laes, 75′ Vinck, 77′ Sanusi, 89′ Matthys
Rode kaart: 90’+3′ Vinck
Referee: Mr. Van Damme
Team compositions:
KV Oostende: Bossin, Medley, Laes (81’Van Daele), Vinck, Wylin, Dewaele (86′ Avoki), Amade (60′ Decoene), Henderson, Perez (60′ D’Haese), Berte, Hartwig (46′ Atanga)
Invaders: Gabriël, Decoene, Omolo, Van Daele, Avoki, Atanga, D’Haese, Musayev, Basila
Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden (68′ Michez), Sanusi, Nzita, Tshimanga, Weymans (68′ Huiberts), Wright-Phillips (73′ Keita), Cagro, Konstantopoulos
Invaders: Lathouwers, Abdullahi, Simovic, Keita, Pauwels, Huiberts, Van Himbeeck, Bikien, Michez

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB