All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 29: PATRO EISDEN – KV OOSTENDE 2 – 3

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 29: PATRO EISDEN – KV OOSTENDE 2 – 3

De Kustboys lieten het na om de wedstrijd met een voorsprong te beginnen want na een strafschopfout van de thuisdoelman op D’Haese liet Dewaele het na om de bezoekers op voorsprong te trappen. Dewaele trapte de strafschop binnen het bereik van de doelman waarna de rebound in laatste instantie ontzet werd door een toegesnelde verdediger. Ondanks de goede Oostendse start was het de thuisploeg dat scoorde. Na een hoekschop van Peeters kon Bammens in de tweede zone de bal in het doel tikken (1-0). De thuisploeg voelde na de openingstreffer het momentum en drukte door. Dansoko kreeg na een snelle omschakeling de kans om de score voor de thuisploeg te verdubbelen maar de teruggekeerde Wylin kon in hoekschop afblokken. De bezoekers kwamen na de gelijkmaker snel langszij wanneer de thuisdoelman heel wat problemen kende met een scherp aangesneden vrijetrap van D’Arpino. Een attente Berte trapte na geharrewar de bal over de fatale lijn (1-1). De Oostendse voorsprong volgde vrij vlug wanneer Berte na een snelle omschakeling Atanga bediende en die hoefde de bal enkel in het lege doel te tikken (1-2). De eerste helft was boeiend om volgen met kansen aan beide zijden. Na een indirecte vrijetrap van Van Eenoo redde Bossin de Oostendse waarna de scheidsrechter voor de rust floot.

De Kustjongens begonnen goed aan de tweede helft maar Henderson werd bij de eerste noemenswaardige Oostendse uitbraak voor twijfelachtig buitenspel teruggefloten. De thuisploeg drong aan maar het duo Atanga en Berte zorgde constant voor dreiging. Aan de overkant redde Bossin opnieuw de Oostendse meubelen op een snoeihard schot van Dansoko waarna Dijkhuizen een hoekschop van Peeters op de paal kopte. Bossin toonde zijn klasse wanneer hij na geknoei in de Oostendse defensie pal stond op een knal van Noubissi. Aan de overkant stuurde Medley Atanga in het straatje maar alleen voor Heekeren besloot hij van dichtbij naast. Dit was de kans op een geruststellende voorsprong. De bezoekers kregen ruimte want de thuisploeg nam de nodige risico’s. Na een zoveelste gevaarlijke hoekschop van Peeters kopte Bammens naast de kooi van Bossin. Op een snelle tegenstoot zag Berte zijn poging van de lijn gered worden. Met nog een paar minuten te gaan kreeg KVO een strafschop na een handsbal in de zestien. D’Arpino zette met een panenka KVO op een geruststellende voorsprong (1-3).Ondanks de late tegentreffer van Sigurðarson (2-3) gingen de drie levensbelangrijke punten richting Oostende.

Goals: 17′ 1-0 (Bammens), 27′ 1-1 (Berte), 32′ 1-2 (Atanga), 85′ 1-3 (D’Arpino), 90’+3′ 2-3 (Sigurðarson)
Yellow cards: 42′ Henderson, 80′ Basila
Referee: Dhr. Nathan Verboomen
Team composition:
KV Oostende: Bossin, Wylin, Basila, Medley, Laes, Dewaele, D’Arpino (89′ Avoki), D’Haese (19′ Omolo), Henderson (69′ Amade), Atanga (69′ Perez), Berte
Invaders: Gabriël, Van Daele, Amade, Omolo, Hartwig, Musayev, Avoki, Perez, Albanese