All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 7: BEERSCHOT – KV OOSTENDE 1 – 1

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 7: BEERSCHOT – KV OOSTENDE 1 – 1


Beerschot en KVO deelden de punten na een intense wedstrijd en daar moeten vooral wij ongelukkig om zijn na diverse gemiste kansen en opnieuw een gepakte elfmeter.

De Kustboys begonnen stevig aan de partij met onmiddellijk 2 kansjes. Henderson kon net niet afdrukken waarna Tanghe een hoekschop over kopte. Aan de overzijde trapte Cagro een schuiver binnen het bereik van Bossin. De bezoekers kregen de kans om op voorsprong te komen wanneer de doorgebroken Berte in de zestien neergehaald werd. Echter, opnieuw kon KVO een elfmeter niet benutten want D’Haese trapte de elfmeter binnen het bereik van de thuisdoelman. De Oostendse voorsprong volgde snel na de strafschopmisser. Na een snelle omschakeling via Henderson vond D’Haese de snelle Berte voor doel en die liet Matijas geen schijn van kans (0-1). De thuisploeg reageerde via Michez die vanop de strafschoprand rakelings over trapte. Oostende bleef op de tegenaanval voor gevaar zorgen en verdubbelde bijna haar voorsprong wanneer Atanga alleen op de goalie mocht afgaan maar op Matijas trapte. Aan de overkant ontsnapten we aan de gelijkmaker wanneer Bossin een dichte knal van Cagro onschadelijk maakte. In de slotfase van de eerste helft drongen de Ratten nog aan maar we konden gaan rusten met kleine voorsprong.

KVO kwam gretig uit de kleedkamer maar de thuisploeg nam het initiatief over. De eerste noemenswaardige doelkans na de break was wel voor de bezoekers maar Osifo liet het na om de score te verdubbelen. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer een schot van Reyners afweek op het been van Medley (1-1). Ondanks die opdoffer lieten de Kustboys zich niet onbetuigd. De ingevallen Omolo kopte rakelings naast waarna de ingevallen Van Daele op een thuisverdediger besloot. In het absolute slot ranselde Bossin een schicht van Verlinden uit zijn doelvlak. Aan de overzijde moest de thuisgoalie plat op een schuiver van Laes waarna scheidsrechter Simonini voor het einde floot.

Goals: 26′ 0-1 (Berte), 60′ 1-1(Reyners)
Yellow cards: 47′ Matijas, 53′ Keita, 78′ Verlinden
Referee: Dhr. Simonini
Team compositions:
Beerschot: Matijas, Reyners, Alhassan, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita (81′ Nzouango), Cagro, Van Himbeeck (67′ Pauwels), Tolis, Michez (59′ Weymans)
Invaders: Lathouwers, Meisl, Verlinden, Koshi, Weymans, Pauwels, Nzouango
KV Oostende: Bossin, Laes (93′ Fuentes), Medley, Tanghe, Vink, Osifo, Dewaele (70’Omolo), Henderson, Berte (83′ Van Daele), D’Haese, Atanga (70′ Mebude)
Invaders: Gabriël, Wylin, D’Arpino, Fuentes, Mebude, Omolo, Van Daele

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB