All NewsCROKY CUP : KAS EUPEN – KV OOSTENDE 0 – 2

CROKY CUP : KAS EUPEN – KV OOSTENDE 0 – 2

Op dinsdagavond 18u30 stond onze tweede bekerwedstrijd van het seizoen op de kalender. Na de thuiszege tegen Ganshoren, maakten we nu de verre verplaatsing naar de Oostkantons. Tegenstander daar was eersteklasser KAS Eupen.

De Kustboys begonnen goed aan de wedstrijd. Een eerste aanval over links resulteerde al meteen in een doelpunt. Van Daele zette de bal voor doel, waar Daniel Perez zijn hoofd goed kon tegenzetten. Na een kleine afwijking ging de bal binnen in de verste hoek. Na tien minuten liet de thuisploeg de eerste dreiging noteren. Magnée trapte een vrije trap op de linkerpaal. Tien minuten later zette diezelfde Magnée zich goed door op de rechterflank. Zijn schot was goed gericht, maar spatte opnieuw uiteen op de linkerpaal. Even later op het halfuur kreeg de thuisploeg een vrije trap tegen de zijlijn. Een verre voorzet belandde in de voeten van een goed gevolgde Davidson. Hij vond doelman Brent Gabriël op zijn weg, die uitpakte met een schitterende redding. Daarmee stond de 0-1 ruststand op het bord.

De tweede helft begon rustig, maar na tien minuten zagen we kansen aan beide zijden. Eerst moest de doelman van de thuisploeg tot tweepaal toe tussenkomen op goed geplaatste afstandsschoten. Daarna kon N’Dri zijn schot niet tussen de palen houden. Het spel ging voorts goed heen en weer, maar het waren de bezoekers die de voorsprong wisten te verdubbelen. Een corner bleef hangen, kwam voor de voeten van Mo Berte terecht, en die werkte de bal mooi in doel. In het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een rode kaart. Veel meer zagen we niet, en dus eindigde de wedstrijd op een 0-2 overwinning in ons voordeel.

Goals: 3’ Perez, 77’ Berte.
Yellow cards: 15’ Tanghe, 20’ D’Arpino, 24’ Perez, 80’ Van Daele, 90’ Berte.
Red cards: 90’ Davidson.
Referee:  Dhr. Anthony Lettelier.
Team compositions:
KV Oostende: Gabriël, Medley, Basila, Tanghe, Wylin, Van Daele (87’ Fuentes), D’Arpino (75’ Dewaele), Decoene, Omolo (58’ Osifo), Hartwig (58’ Berte), Perez (75’ Vinck).

KAS Eupen: Slonina, Davidson, Palsson, Baiye (70’ Van Genechten), Nuhu, Bitumanzala, Magnée, Keita (83’ Niang), Finnbogason, Paeshuyse (70’ Christie-Davies), Youndje.