All NewsINTERVIEW NILS VANNESTE: “DIE FASE WAS GEEN BUITENSPEL”

INTERVIEW NILS VANNESTE: “DIE FASE WAS GEEN BUITENSPEL”

De ontgoocheling en verbijstering na de wedstrijd tegen Beerschot was groot bij iedereen die KVO een warm hart toedraagt. We hebben ons lot echter nog steeds in eigen handen en met Sportief Manager Nils Vanneste blikken we vooruit op de twee komende cruciale wedstrijden.

Maar laat ons eerst toch nog één keer terugblikken op KVO-Beerschot. Is die zure nederlaag intussen al wat verteerd?
“Moeilijk. Onze eerste helft was iets te weinig maar in de tweede helft zetten we – zeker na de aansluitingstreffer – onze voet naast die van de wellicht toekomstige kampioen. Uiteindelijk viel die verdiende gelijkmaker ook maar helaas maakte de ontlading al snel plaats voor ontgoocheling.”

En misschien ook wel kwaadheid? Hoe beoordeelde jij die afgekeurde goal?

“Eerst en vooral kwam de bal van een Beerschotverdediger en dat zag de wedstrijdleiding ook zo. Alleen interpreteren zij het als een niet-intentionele deviatie waardoor Henderson wel profiteerde van zijn eerdere buitenspelpositie. Dat terwijl die verdediger weldegelijk bewust de bal tacklet en onze speler (Paco Avoki) daarbij de bal niet raakt. Henderson staat in mijn ogen dan ook geen buitenspel. Eerder in de wedstrijd was er ook al die handsbal waarbij de bal eigenlijk op de stip moest. Heel zuur allemaal.”


Ook in Seraing waren er al enkele discutabele fases.

“Ik wil niet al te veel uitweiden over de scheidsrechters want bij momenten moeten we zelf ook gewoon beter doen. We moeten dus zelf ook voor de spiegel staan maar het zit ons de laatste weken zeker niet mee. De rode kaart voor Decoene op Seraing was zeer licht. De lijnrechter, die er dichtbij stond, vlagde zelfs niet in die fase en Massimo deed er net alles aan om Fall niet te raken. Als je dan ook ziet dat in de tweede helft de middenvelder van Seraing geen tweede gele kaart krijgt dan stel je je toch vragen. Massimo werd trouwens terecht niet geschorst maar het Bondsparket gaat daar nu zelfs tegen in beroep! Zij vragen dus wel nog een schorsing voor hem. Morgen komt die zaak voor. Ik hoop dat het gezond verstand het haalt en dat ze concluderen dat die zware rode kaart vroeg in de match al een voldoende zware straf was.”


Weegt dit alles op de spelersgroep?
“Sowieso, al wil ik nog maar eens benadrukken dat onze groep fantastisch omgaat met alle tegenslag die we dit seizoen al hebben gekend. Na de puntenaftrek – die volgens mij nog steeds onterecht is want de schuldigen worden niet bestraft – rechtten ze de rug en bleven ze knokken. Dat doen ze nu nog steeds en dat sterkt me dan ook in het feit dat we ons zullen handhaven in 1B. Deze groep verdient dat gewoon. ‘Wieder tegen de wèreld’ is echt wel ons motto op dit moment.”

Vóór de match in Eisden zullen we al weten waar we aan toe zijn. Seraing speelt net ervoor hun wedstrijd op SL16.

“Klopt, al hebben we natuurlijk geen controle over wat daar gebeurt dus we moeten vooral focussen op onze wedstrijd. Ik hoor hier en daar stemmen die beweren dat Seraing het op een akkoordje zou kunnen gooien met de buren van SL16 maar daar geloof ik niets van. Die jonge gasten van Standard willen zich ook tonen en zullen niet zomaar de punten te grabbel gooien, lijkt mij. Ik kan niet geloven dat een opleidingsploeg, waarvan alle spelers de A-kern van Standard of een algemene profcarrière ambiëren, er niet vol zou voor gaan. Dit zou toch een enorme deuk geven aan hun carrièreplannen. Ach, we hebben alles in eigen handen. Als we twee keer winnen, zijn we sowieso zeker.

De steun van de fans kan daarin een cruciale rol spelen.
“Zeker, ik hoop dan ook dat opnieuw heel wat supporters de verplaatsing naar Eisden maken. Hun onvoorwaardelijke steun al het hele seizoen lang is echt een boost voor onze spelers.”

Ticketinfo Patro-KVO: Zondag 14 april om 19.15u. Geen combiregeling!
Volwassen: € 15

12-18 jarigen: € 10

-12 jarigen: € 0

Accompany wheelchair user: €10

Rolstoelgebruiker: €0

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB