All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 23: KV KORTRIJK – KV OOSTENDE 2 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 23: KV KORTRIJK – KV OOSTENDE 2 – 2

Bij de thuisploeg kreeg Avenatti een basisplaats en moest samen met Messaoudi, Bruno en Selemani voor de Kortrijkse doelpunten zorgen. Bij de bezoekers trad de Schotse spits Fraser Hornby tegen zijn ex-ploeg wederop.

Atanga kreeg reeds vrij vroeg in partij een enorme kans maar Atanga kopte een voorzet van D’Haese op doelman Vandenberghe. De volgende kans was opnieuw voor de kustboys maar Rodin kon zijn kopbal geen richting geven. Aan de overkant was het wel raak wanneer Selemani de Oostendse goalie met een grondscherend schot te grazen nam. Net voordien werd Atanga in de zestien neergetrokken maar Boucaut volgende het advies van de VAR niet en keurde het doelpunt aan de overkant goed. Net over het halfuur diende aanvoerder Tanghe met een hoofdletsel gewisseld te worden door Urhoghide. Messaoudi verscheen alleen voor Phillips en verschalkte de Oostendse goalie met een schuiver maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. De bezoekers reageerden via Capon maar de kustboy trapte in de eerste zone hard naast. In het absolute van de eerste helft bracht Bätzner de kustboys langszij wanneer hij goed gevolgd was op een voorzet van Hornby (1-1).

Bij de bezoekers bleef Atanga in de kleedkamer voor Ambrose. Selemani kreeg het gele karton te zien na een fopduik. De kustboys begonnen gretig met een schot van Urhoghide dat van de lijn gekeerd werd, terwijl een kopbal van Rodin de bovenkant van de lat ‘likte’. De ingevallen Ambrose zette Vandenberghe aan het werk. Bätzner verscheen alleen voor doel maar besloot snoeihard tegen de onderkant van de lat, terwijl Ambrose in de rebound naast kopte. Doelman Vandenberghe behoedde de thuisploeg van een achterstand wanneer hij een poging van de ingevallen Durdov met een reflex onschadelijk maakte. Kansen bij de vleet maar de afwerking bleek alweer het grote probleem te zijn. Aan de overkant besloot De Neve bij een zeldzame Kortrijkse aanval op de goed uitgekomen Phillips. De kustboys kwamen verdiend op voorsprong wanneer de onvermijdelijke Ambrose Vandenberghe met een plaatsbal te grazen nam (1-2). Via een flipperkast goal kwam de thuisploeg onverdiend langszij wanneer Gueye de bal in de kluts voorbij Phillips devieerde (2-2). Bijna namen we toch de 3 punten mee naar huis wanneer Arase zijn tegenstrever voorbij snelde maar zijn voorzet werd door uitblinker Vandenberghe voor de neus van Durdov onschadelijk gemaakt.

Goals: 18′ 1-0 (Selemani), 48′ 1-1 (Bätzner), 84′ 1-2 (Ambrose), 88′ 2-2 (Gueye)
Yellow cards: 48′ Selemani
Referee: Mr. Boucaut
Team compositions:
KV Kortrijk: Vandenberghe, Watanabe, Atemona (46′ De Neve), Messaoudi (75′ Gueye), Kadri, Avenatti, Mehssatou, Loncar (84′ Regali), Silva, Bruno (57′ Wasinski), Selemani
Invaders: Deman, Gueye, Wasinski, De Neve, Regali, D’Haene, Tanaka
KV Oostende: Phillips, Tanghe (32′ Urhoghide), Capon, Rodin, D’Haese (75′ Arase), Sakamoto, Amade, Dewaele (60′ Dwomoh Jr.), Bätzner, Atanga (46′ Ambrose), Hornby (60′ Durdov)
Invaders: Hubert, Urhoghide, Arase, Dwomoh Jr., Ambrose, Durdov, Musayev

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB