All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 28: KV OOSTENDE – CLUB BRUGGE 3 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 28: KV OOSTENDE – CLUB BRUGGE 3 – 0

Thalhammer voerde voor aanvang van de moeilijke maar belangrijke thuiswedstrijd tegen de huidige kampioen een aantal wijzigingen door. De zieke Hornby werd vervangen door Durdov. Ndicka en Tanghe kregen van onze coach eveneens een basisplaats. Bij de bezoekers ontbrak Hendry en werd vervangen door Sylla.

De thuisploeg kwam enthousiast en dreigend uit de kleedkamer. Ambrose zag zijn plaatsbal net naast de kruising buiten zoeven, terwijl McGeehan aan de rand van de zestien zijn poging kraakte. Aan de overkant vond Lang Buchanan voor doel maar de Canadees trapte hard naast. De kustboys reageerden met een kopkans voor de inlopende Arase, die een voorzet van Sakamoto hard naast kopte. Buchanan kreeg een mooie kans maar zijn poging werd door Hubert onschadelijk gemaakt. Met de rust in het zicht kwamen de kustboys op voorsprong. Na een duel tussen Ambrose en Mechele beroerde de Bruggeling de bal met de hand. Scheidsrechter De Cremer wees zonder verpinken naar de elfmeterstip. Echter, de VAR bekeek de fase voor mogelijk buitenspel van Sakamoto. Na de beelden lang bestudeerd te hebben, kreeg de ondertussen verkleumde Ambrose groen licht om de elfmeter in twee tijden voorbij Mignolet te trappen (1-0).

Parker was niet tevreden en voerde twee wissels door. Sowah en Mata bleven in de kleedkamer voor Nusa en Onyedika. Jutgla zorgde voor het eerste gevaar maar besloot op een alerte Hubert. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar het doelpunt viel aan de overzijde. Mignolet liet zich verrassen op een ogenschijnlijk ongevaarlijke schuiver van McGeehan (2-0). De landskampioen gaf niet af en dreigde via Meijer die pal in de handen van Hubert trapte. Vanaken trapte in de slotfase de aansluitingstreffer tegen de touwen maar het doelpunt werd voor voorafgaandelijk buitenspel van Meijer afgekeurd. In het absolute slot van de partij stuurde Sakamoto de ingevallen Atanga richting de doelman en die vloerde de Brugse goalie (3-0).

Goals: 43′ 1-0 (Ambrose, strafschop), 57′ 2-0 (McGeehan), 90’+5′ 3-0 (Atanga)
Yellow cards: 54′ Rodin, 75′ Jutgla, 90’+2′ Mechele
Red cards:
Referee: Mr. De Cremer
Team compositions:
KV Oostende: Hubert, Rodin, Tanghe, Barac, Arase (85′ Capon), Ndicka (66′ Bätzner), Dewaele (56′ Amade), McGeehan, Sakamoto, Ambrose (85′ Atanga), Durdov (56′ Berte)
Invaders: Phillips, Capon, D’Haese, Amade, Bätzner, Atanga, Berte
Club Brugge: Mignolet, Jutgla, Lang, Meijer, Buchanan, Sowah (46′ Nusa), Vanaken, Nielsen (62′ Yaremchuk), Mechele, Mata (46′ Onyedika), Sylla
Invaders: Bursik, Odoi, Onydika, Rits, Boyata, Nusa, Yaremchuk, Sandra

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB