All NewsKVO BUIGT 2-0 OM IN 2-3 EN PAKT DRIE BELANGRIJKE PUNTEN

KVO BUIGT 2-0 OM IN 2-3 EN PAKT DRIE BELANGRIJKE PUNTEN

Berte kreeg de eerste halve kans van de partij maar hij kraakte zijn schot op voorzet van Henderson waarna de thuisploeg het initiatief overnam. We ontsnapten vroeg aan een achterstand wanneer Hartwig in extremis in hoekschop kon verwerken. De corner leverde een doelkans op voor de thuisploeg maar Servais besloot van ver op Bossin. Net voor het kwartier werd Bossin voor het eerst serieus aan het werk gezet wanneer hij een kopbal van Hrncar onschadelijk maakte. Daci probeerde het van ver maar hij trapte richting de lege tribunes achter het bezoekende doel. De volgende poging van Daci was wel raak wanneer hij Bossin van dichtbij te grazen nam (1-0). Net over het halfuur probeerde Vitanov het van ver maar zijn schot was te zacht om onze goalie in verlegenheid te brengen. De snelle Berte kon ontsnappen en liet de thuisdefensie achter zich maar niemand was gevolgd om zijn doelrijpe voorzet binnen te tikken. Hartwig probeerde het na een hoekschop in de vlucht maar zijn poging zoefde over het thuisdoel. De thuisploeg ging na een dominante eerste helft met een kleine voorsprong de rust.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De kustboys kwamen met iets meer aanvallender intenties aan de aftrap maar het was Verstraete die als eerste tevergeefs een poging op doel waagde. Ex-KVO’er Verstraete zag zijn afstandschot op de doelpaal uiteenspatten. Het tweede doelpunt kwam er toch wanneer Koyalipou in de draai Bossin te grazen nam (2-0) maar het doelpunt had niet mogen tellen want de doelpuntenmaker stond minstens een meter buitenspel. Coach Shoffner greep na het tweede doelpunt in en wisselde drie van zijn spelers. Henderson, Amade en Hartwig moesten plaats ruimen voor Perez, Fuentes en D’Arpino. Het eerste noemenswaardige bezoekende schot tussen de palen was raak. Fuentes knalde van dichtbij de bal achter Reuse in doel (2-1). De inbreng van Fuentes bleek een gouden zet want de jonge Columbiaan scoorde onmiddellijk na de aansluitingstreffer de gelijkmaker uit een scherpe hoek (2-2). De troepen van Shoffner gingen op hun elan door wat tot succes leidde. Laes vond Berte voor doel en die versloeg Reus met een overhoekse kopbal (2-3). In de slotfase moest doelpuntenmaker Fuentes geblesseerd naar de kant voor D’Haese. In een hectische slotfase kwam Daci dicht bij de gelijkmaker maar hij kopte naast het bezoekende doel, waarna scheidsrechter de wedstrijd naar de statistieken floot.

Goals: 22′ 1-0 (Daci), 53′ 2-0 (Koyalipou), 67′ 2-1 (Fuentes), 74′ 2-2 (Fuentes), 80′ 2-3 (Berte)
Yellow cards: 43′ Vitanov, 86′ Verstraete