All NewsNIEUWE SCHOTSE SPELMAKER IS GEARRIVEERD

NIEUWE SCHOTSE SPELMAKER IS GEARRIVEERD

KVO heeft met Ewan Henderson (23) een offensieve middenvelder aangetrokken. De Schot wordt voor één seizoen gehuurd van Hibernian FC, KVO bedong ook een aankoopoptie.

Ewan Henderson doorliep de jeugdrangen van Celtic en debuteerde er in het seizoen 2018-2019 ook in het eerste elftal. In zijn eerste basisplaats tegen Motherwell liet hij meteen een assist optekenen. Even later deed hij dat nog eens over tegen Heart of Midlothian. Met Celtic speelde hij ook een uur mee in de Europa League tegen Lille maar als jonge speler werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan Ross County en Dunfermline. Na die uitleenbeurten scoorde hij nog voor Celtic in Europa tegen Betis. Vanaf januari 2022 speelde hij bij Hibernian FC, eerst op uitleenbasis, daarna definitief. Bij Hibernian kwam hij afgelopen seizoen 30 keer in actie in de Schotse eerste klasse. Nu trekt hij dus op huurbasis naar KVO. Henderson speelde ook al voor de Schotse jeugdselecties.

Nils Vanneste: “Bij Celtic gold Henderson als een zeer beloftevolle jongere. Hij liet er mooie dingen zien maar de grote doorbraak kwam er net niet. Bij Hibernian, dat vorig seizoen vierde eindigde in eerste klasse, kwam hij afgelopen seizoen wel 30 keer in actie. Hij is een speler die ons de broodnodige portie creativiteit moet bijbrengen. Met zijn voetballend vermogen en inzicht moet hij in staat zijn om kansen te creëren voor zijn medespelers. Hij is dus het type speler dat we absoluut nodig hadden.”

Leuk weetje: Henderson was bij Hibernian een ploegmakker van KVO-jeugdproduct Rocky Bushiri.

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB