All NewsNIEUWE VERDEDIGER TEKENT OP DEADLINE DAY

NIEUWE VERDEDIGER TEKENT OP DEADLINE DAY

KVO heeft op de transfer deadline day in extremis nog een nieuwe speler kunnen strikken: centrale verdediger Mateo Barac (28/ 1.94m) komt op huurbasis over van het Russische Samara. KVO bedong ook een aankoopoptie op de Kroaat.

Barac begon zijn carrière bij de Kroatische clubs Sibenik en Osijek alvorens Rapid Wien hem in 2018 weg kocht bij die laatste club. Bij Rapid Wien was hij drie seizoenen lang een sterkhouder en hij speelde met de Oostenrijkse topclub in de Europa League. Hij speelde onder andere tegen Arsenal, Villareal en Glasgow Rangers. Met Osijek speelde hij eerder ook al tegen PSV en dat leverde hem zelfs interesse op van de Nederlandse topclub Ajax. Het voorbije 1,5 jaar speelde hij in de Russische competitie bij Sochi en Samara. Van die laatste ploeg huurt KVO hem nu met aankoopoptie. Opmerkelijk: in 2017 werd hij zelfs één keer opgeroepen voor de Kroatische nationale ploeg. 

Gauthier Ganaye: “Mateo is een linksvoetige centrale verdediger en dat is een positie die we zeker nog konden gebruiken. Bovendien brengt hij, net als zijn landgenoot Rodin, de nodige ervaring met zich mee. Met hen erbij is onze verdediging nu gevoelig versterkt. Mateo is kopbalsterk, is stevig in duel en heeft een goede lange pass. We haalden vijf kwalitatieve spelers in deze januari-mercato en daarmee ben ik zeer tevreden. We zijn gewapend om het seizoen tot een goed einde te brengen.”

Mateo komt morgen toe in Oostende en legt dan ook zijn fysieke en medische testen af. Donderdag sluit hij dan aan bij de groep.

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB