All NewsOEFENWEDSTRIJD: KVO-JONG GENT 2-1

OEFENWEDSTRIJD: KVO-JONG GENT 2-1

KVO heeft een oefenwedstrijd tegen de U21 van AA Gent winnend afgesloten. De partij eindigde op 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Henderson stak Atanga in het straatje en die omspeelde rustig de doelman en legde vlot binnen: 1-0. Daarna dicteerde KVO de wet zonder noemenswaardige kansen af te dwingen maar toen Van Daele op het halfuur foutief werd gestuit, kreeg KVO een elfmeter. Van Daele nam zelf de verantwoordelijkheid en hij zette de penalty feilloos om: 2-0. KVO kreeg nog voor de rust enkele schietkansen maar Henderson en Fuentes besloten respectievelijk over en naast. De jonge Buffalo’s kregen een grote kans om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken nadat Basila een lichte fout tegen zich kreeg gefloten. Doelman Gabriël pakte de elfmeter echter knap.

In de tweede helft behield KVO de controle over het spel en prikte het enkele keren scherp tegen. Berte kwam oog in oog met de doelman maar de Gentse goalie kwam als winnaar uit het duel. Even later zette Wylin zich knap door op rechts maar Hartwig kon de assist niet verzilveren. Hartwig zag ook nog een doelpunt worden afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. In de slotfase scoorde Gent nog de aansluitingstreffer nadat doelman Gabriël zich miskeek op een voorzet, 2-1 was meteen ook de eindstand.

Formation: Gabriël, Basila, Van Loocke (75′ Hammas), Van Daele, Wylin, Osifo (70′ Amade), Omolo, Fuentes (70′ Perez), D’Haese (75′ Berte), Henderson, Atanga (46′ Hartwig)