All NewsSPEELDAG 9: DENDER-KVO 1-1

SPEELDAG 9: DENDER-KVO 1-1

Dankzij een doelpunt in cadeauverpakking pakken we toch nog één punt mee naar Oostende.

KVO begon het scherpst aan de wedstrijd met twee schoten van Robbie D’Haese maar het was wel de thuisploeg die al binnen de vijf minuten op voorsprong kon staan. Nsimba mikte echter van dichtbij hoog over. KVO had in de eerste helft controle over het spel maar kwam niet tot noemenswaardige kansen. Ook de thuisploeg kon offensief weinig brengen maar vlak vóór de rust kwam het wel op voorsprong toen Marzo moederziel alleen kon binnentikken: 1-0, een domper vlak voor de pauze.

KVO wou met verse moed uit de kleedkamer komen maar leek aangeslagen. Dender ging op zoek naar een tweede treffer en doelman Bossin redde de meubelen op kansen van Nsimba en Hens. Nsimba vond ook nog eens de buitenkant van de paal op zijn weg, KVO kon daar pogingen van Perez en Henderson tegenover zetten. Toch leek het offensief te onmondig om kans te maken op nog een punt maar in de slotfase kregen we dan toch een doelpunt in cadeauverpakking aangeboden. De lijnrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter liet doorspelen. De thuisdoelman was in de war en gaf de bal terug om een vrije trap te nemen. Hartwig profiteerde, ging met het leer aan de haal en omspeelde knap de keeper: 1-1, een onverhoopt punt met een strik rond.

Formation: Bossin, Tanghe, Rodin, Vinck, Laes (84′ Van Daele), Osifo (84′ Dewaele), D’Arpino (72′ De Coene), Henderson, D’Haese (58′ Fuentes), Berte, Perez (58′ Hartwig)