All NewsTIJDELIJK BEWINDVOERDER KOMT MET UPDATE

TIJDELIJK BEWINDVOERDER KOMT MET UPDATE

Heel KVO haalde deze week opgelucht adem. De Licentiecommissie bevestigde de nodige betalingen en zo volgt er geen verdere puntenaftrek. Ook tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck slaakt een zucht van opluchting. “Nu kan de focus volledig naar de resterende wedstrijden en naar het overnamedossier.”

Die overname is nog niet in orde maar gaat wel de goede richting uit?

“Dat lijkt me inderdaad een correcte samenvatting. Op dit moment zijn er twee overnamepistes concreet te noemen. Beide partijen ondertekenden dan ook een ‘Letter of Intent’, met name een intentieverklaring om de club te kopen. In zo’n ‘Letter of Intent’ staan dan bijvoorbeeld ook enkele opschortende voorwaarden om de club te kopen. We voldoen intussen aan de meeste van die voorwaarden. Het gaat dus de goede richting uit maar we zijn er zeker nog niet.”

Is één van die voorwaarden het behoud in 1B?

“Bij deze twee partijen maakt het behoud geen deel uit van de opschortende voorwaarden maar andere partijen wachten wel af tot er zekerheid is en ondertekenden daarom nog geen ‘Letter of Intent’. Nu, het lijkt me sowieso natuurlijk belangrijk dat de club zich kan handhaven in 1B.”

Hoe maak je dan een selectie als je moet kiezen tussen twee of zelfs meerdere partijen?

“Ik vind het vooral belangrijk dat er een langetermijnvisie kan worden voorgelegd waarbij er duidelijke financiële engagementen worden aangegaan maar ook dat er aandacht is voor de lokale verankering van de club. Onder het vorige beleid was er – ondanks holle beloftes – weinig sportieve ambitie, waren de financiële transacties op zijn zachtst gezegd onduidelijk en verloor de club zijn identiteit. De Oostendenaars moeten zich opnieuw kunnen verzoenen met KVO en er moet sportieve ambitie zijn zonder financieel in de problemen te komen. Op dit moment is een overname natuurlijk onze prioriteit maar we bekijken ook al de opties om het Amerikaanse bewind juridisch verantwoordelijk te houden voor het niet nakomen van financiële beloftes en een totaal mismanagement van de club.”

Is er intussen al een akkoord met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) over het tribunedossier?
“Er werd inderdaad een akkoord bereikt over de belastingsschulden waarin elke betrokken partij zich kan vinden, ook de potentiële overnemers. Dat is dus een belangrijke stap die werd gezet.”

Richt je je op een bepaalde streefdatum om de overname rond te krijgen?

“Ik vind het gevaarlijk om daar een datum op te plakken maar natuurlijk zijn er enkele cruciale momenten. Begin juli loopt mijn mandaat af maar eigenlijk moet een oplossing er al eerder zijn want we moeten ook nog onze proflicentie behalen voor volgend seizoen. Daar is een strikte, financiële planning noodzakelijk voor dus laat ons zeggen dat ik toch hoop om tegen begin mei duidelijkheid te hebben.”

Veel succes alvast!

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB