All NewsU21 KVO-RWDM 2-3

U21 KVO-RWDM 2-3

Maandagavond konden onze beloften de titel pakken maar die avond liep helaas op een sisser af. Ze gingen in extremis met 2-3 de boot in en hebben hun lot niet meer in eigen handen.

De troepen van Kurt Bataille leken last te hebben van de zenuwen want in de eerste helft kregen ze geen voet aan de grond. Het was RWDM die het vaakst dreigde maar doelman Badu verijdelde menig maal een achterstand. Kort voor de rust lag hij opnieuw in de baan van het schot maar tegen de rebound had hij geen verhaal. De Brusselaars gingen zo met een niet onverdiende voorsprong de kleedkamer in.

Of trainer Kurt Bataille in de rust een donderspeech gaf of niet, weten we niet, maar in elk geval kwamen onze jongens gretiger uit de kleedkamer. Op enkele minuten bogen ze de achterstand om in een voorsprong. Eerst trapte Brachet van dichtbij binnen en even later legde diezelfde Brachet knap af voor Berte die de 2-1 binnen legde. Het zag er naar uit dat de klus geklaard was maar na geharrewar voor doel kwam RWDM toch langszij. KVO zette opnieuw alles op alles en het kreeg een unieke kans om opnieuw op voorsprong te komen. Buifrahi mocht een elfmeter omzetten maar hij trapte naast. In de blessuretijd kregen de troepen van Kurt Bataille nog een koude douche te verwerken nadat een tegenaanval knap werd uitgespeeld: 2-3. Concurrent Eupen won hun wedstrijd met 1-3 en nadert tot op drie punten met één match minder gespeeld. Als beide clubs gelijk eindigen, is Eupen kampioen op basis van gewonnen wedstrijden. KVO heeft zijn lot dus niet meer in eigen handen.
Volgende week maandag speelt KVO zijn laatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Virton. Winst van KVO en puntenverlies van Eupen zorgt er nog steeds voor dat KVO de titel pakt.

Formation: Badu, Osifo, Stiers, Coninckx, Hansen, Buifrahi, Brachet, Berte, Trabelsi, Degryse D, Degryse G.