All NewsCROKY CUP KV OOSTENDE – KRC GENK 3-1 (N.V)

CROKY CUP KV OOSTENDE – KRC GENK 3-1 (N.V)

KVO heeft een heuse bekerstunt geschreven. Al voor de derde keer knikkeren we KRC Genk uit de Beker van België. Nog eens een ouderwetse feestavond in Oostende!

De Genkenaars namen van bij de start de wedstrijd in handen maar doelman Gabriël reageerde attent op enkele schuchtere pogingen. Op een zeldzame tegenprik was het wel KVO dat het dichtst bij de openingsgoal kwam maar de lat verhinderde het doelpunt van Henderson. Genk drong nog aan maar de defensie werd niet meer op de proef gesteld zodat KVO met een brilscore de kleedkamer introk.

Wouter Vrancken gooide bij het begin van de tweede helft sterkhouders El Kahnouss en Paintsil in de strijd om het tij te keren en dat resulteerde in stevige Genkse druk. KVO raakte maar moeizaam uit de verdrukking weg maar wat niemand verwachtte, gebeurde: op een hoekschop trapte Basila van dichtbij voorbij Van Crombrugge: 1-0. De Diaz Arena ontplofte!

Lang kon KVO echter niet genieten van die voorsprong. Gabriël had nog een knappe redding in huis op El Hadj maar die trapte de rebound wel binnen: 1-1. KVO kwam nog met de schrik vrij op kansen van Heynen, Paintsil en Munoz maar aan de overzijde haalde ook Genk opgelucht adem toen Henderson (foutief gehinderd door de doelman?) niet kon afwerken en een afgeweken schot van Wylin rakelings naast ging. Verlengingen moesten beslissen over de bekerkwalificatie.

Tijdens de eerste verlenging was het Genk dat verder het balbezit opeiste en KVO dat loerde op de counter. Echte kansen vielen er niet te noteren in die eerste verlenging.
In de tweede verlenging moest doelman Gabriël zich opnieuw onderscheiden op pogingen van Heynen en Paintsil en het was KVO dat aan de overzijde genadeloos toesloeg. Berte stuurde D’Haese in het straatje en die trapte via doelman Van Crombrugge in doel: 2-1, een explosie van vreugde in de Diaz Arena! Daarna zette Genk alles op alles maar het was invaller Hartwig die alle twijfel wegnam: hij zette zich knap door, ging alleen op doel af en werkte beheerst af: 3-1, wedstrijd gespeeld.

Na het laatste fluitsignaal viel iedereen – spelers, fans, stafleden, …- elkaar in de armen. In deze moeilijke tijden is dit een opsteker voor heel KVO!

Formation: Gabriël, Tanghe, Basila, Vinck, Wylin, Van Daele, Dewaele (96′ Amade), Osifo, Decoene (59′ D’Haese) (120’Hartwig), Henderson, Perez (74′ Berte).
Goals: 65′ Basila 1-0, 68′ El Hadj 1-1, 112′ D’Haese, 122′ Hartwig 3-1