All NewsCROKY CUP: UNION-KvO 2-1

CROKY CUP: UNION-KvO 2-1

Een zeer verdienstelijk KVO ging in de slotfase onderuit tegen een erg efficiënt Union. KVO slaagde er bij momenten in om het pressingsysteem goed uit te voeren en legde een hoopgevende prestatie op de mat.

KVO miste een resem spelers door ziekte en blessure en enkele spelers kregen zo opnieuw hun kans. Na twee minuten kon Ambrose al de score openen maar zijn schotje was te zacht om doelman Moris te verrassen. Dan was Union efficiënter want toen Boniface een zelfde kans kreeg, trapte hij koudweg de 1-0 voorbij Phillips. Even later kon Boniface de voorsprong zelfs verdubbelen maar hij raakte de buitenkant van de paal. Het was echter KVO dat zowaar het overzicht had in het eerste deel van de eerste helft. En dat resulteerde halfweg ook in de verdiende gelijkmaker. Ndicka trapte aan de tweede paal een voorzet knap via de eerste paal binnen. Meteen ook goed voor de ruststand.

In de tweede helft dreigde Union eerst via een kopbal van Kandouss, terwijl Mebude van dichtbij een volley trapte maar Moris was bij de pinken. Even later trapte Bätzner op diezelfde Moris. Het venijn van de wedstrijd zat echter in de staart. Eerste kon Nilsson namens Union net niet goed genoeg bij de bal om de trekker over te halen maar in de 85e minuut deed Adingra dat wel. Hij kreeg te veel tijd om aan te leggen en trapte beheerst binnen in de verste hoek: 2-1. KVO ging in de slotfase nog voluit voor verlengingen maar kwam niet meer tot een kans.

Formation: Phillips, Medley (46′ Wylin), Tanghe, Urhoghide, Ndicka (87′ Berte), Sakamoto, Amade (61′ Dewaele), Rocha, Bätzner (82′ Boonen), Ambrose, Mebude (61′ Musayev).