All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 10: KV OOSTENDE – KRC GENK 1 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 10: KV OOSTENDE – KRC GENK 1 – 2

Voor de wedstrijd tegen één van de sterkste elftallen uit de Jupiler Pro League kregen Capon en McGeehan voor het eerst dit seizoen een basisplaats van Vanderhaeghe.

De bezoekers namen onmiddellijk het initiatief maar werden koud gepakt door de thuisploeg. Ambrose stuurde Hornby in het straatje en die schoof de bal voorbij Vandervoordt (1-0). De Limburgers kregen na handsbal van Tanghe een strafschop maar Hubert pakte de elfmeter van Trésor. Aan de overkant knalde McGeehan vanop afstand net over het bezoekende doel. Net voor het halfuur tikte de onvermijdelijke Onuachu een voorzet van Preciado voorbij een kansloze Hubert (1-1). Ondanks deze opdoffer lieten de Kustboys zich niet onbetuigd en dreigden op de tegenaanval, waarbij Ambrose en Hornby een geseling waren voor de Limburgse defensie. Kort voor de rust bracht Capon McGeehan subtiel voor doel maar onze Noord-Ier besloot hard op de bezoekende goalie, wat ook het laatste wapenfeit was van een aangename eerste helft.
De tweede helft werd vooral gekenmerkt door een felle strijd op het middenveld, waarbij het zoeken was naar kansen. McGeehan diende na een blessure het veld te verlaten en werd vervangen door Rocha. Youngster Berte kon op doel afgaan maar keerde op zijn stappen terug waarna Rocha in de handen van de doelman besloot. In het absolute slot kreeg een verdienstelijke thuisploeg het deksel op de neus wanneer Munoz Hubert te grazen nam (1-2). Na een turbulente slotfase en na tussenkomst van de VAR kreeg de ingevallen Atanga nog rood.

Goals: 2′ 1-0 (Hornby), 25′ 1-1 (Onuachu), 89′ 1–2 (Munoz)
Yellow cards: 90 Galarza, 95 Rocha, 95′ Ambrose
Red cards: 96′ Atanga