All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 18: UNION SINT-GILLIS – KV OOSTENDE 3 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 18: UNION SINT-GILLIS – KV OOSTENDE 3 – 0

Bij de thuisploeg verdwenen Eckert en Lynen uit de ploeg ten voordele van El Azzouzi en Vanzeir. Bij de Kustboys kwamen Capon en Atanga aan de aftrap. Mebude en Medley verhuisden naar de bank.

De wedstrijd begon fel met een redding van Phillips op een vrije trap van Teuma. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en reageerden onmiddellijk met een actie van de balvaste Ambrose die Bätzner net niet vond. Aan de overkant kwam Urhoghide goed tussenbeide op een scherpe voorzet van Vanzeir. Bätzner kwam voor de bezoekers dicht bij de openingstreffer maar zijn poging werd in hoekschop afgeblokt. De eerste helft ging goed op en neer. Bij de thuisploeg dreigde vooral het trio Adingra, Vanzeir en Boniface. Echter, de thuisploeg diende voortdurend alert te blijven op de snelle Oostendse tegenstoten.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De eerste prangende fase voor het bezoekende doel leidde tot een strafschop. Een zeer lichte duwfout van Capon op Lazare werd met de zwaarste straf gesanctioneerd. Teuma nam het late kerstcadeau in dank aan en liet Phillips vanop elfmeter geen schijn van kans (1-0). Thalhammer greep in en bracht D’Haese en Mebude in voor Ndicka en Atanga. Na een mooie combinatie prikte Teuma zijn tweede van de avond voorbij Phillips maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Dit was uitstel van executie want de tweede treffer volgde vrij snel wanneer Boniface de Oostendse defensie oprolde en Adingra de assist binnentikte(2-0). Het was de verdienste van de kustboys om zelfs na die dubbele achterstand niet af te geven. Een vrije trap van Sakamoto werd door Capon naast gekopt, terwijl Bätzner Moris met een kopballetje aan het werk zette. In de slotfase trapte de ingevallen Boonen naast en met een knappe volley zette Vanzeir de eindstand op het bord (3-0).

Goals: 48′ 1-0 Teuma (strafschop), 62′ 2-0 (Adingra), 95′ 3-0 (Vanzeir)
Yellow cards: 14′ Van Der Heyden, 35′ Amade, 37′ Teuma, 52′ Tanghe, 68′ Burgess, 82′ Rocha Santos
Red cards:
Referee: Dhr. Arthur Denil
Team compositions:
Union Sint-Gillis: Moris, Nieuwkoop (92′ François), El Azzouzi, , Boniface (83′ Ayensa), Amani (75′ Puertas), Teuma, Adingra (92′ Dony), Vanzeir, Burgess, Van Der Heyden, Kandouss
Invaders: Pirard, Eckert Ayensa, Puertas, Machida, Rodriquez, François, Sykes, Dony
KV Oostende: Phillips, Urhoghide, Tanghe, Capon (67′ Dewaele), Atanga (53′ Mebude), Bätzner (83′ Boonen) Amade (67′ Medley), Sakamoto, Ndicka (53′ D’Haese), Ambrose, Rocha Santos
Invaders: Hubert, Medley, Boonen, Mebude, Dewaele, D’Haese, Wylin

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB