All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 34: KAA GENT – KV OOSTENDE 1 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 34: KAA GENT – KV OOSTENDE 1 – 2

De kustboys begonnen gretig aan de partij. Sakamoto stuurde Bätzner richting Nardi maar de thuisdoelman kwam goed tussenbeide. Aan de overkant verscheen Cuypers alleen voor Hubert maar de spits plaatste de bal een paar meter naast de kooi van de bezoekende goalie. De kustboys lieten zich in de Ghelamco Arena niet onbetuigd. Sakamoto besloot op Nardi die plat moest en Hornby kopte een voorzet van Bätzner in het zijnet. Net over het halfuur kregen de bezoekers tweemaal naeen twee open doelkansen. Eerst zag onze Japanner zijn poging gered worden door Nardi, waarna Hornby op een secure Nardi besloot. De Buffalo’s konden op de poging van Cuypers na weinig kansen bijeenvoetballen waardoor we met een brilscore de rust ingingen.

Thalhammer voerde tijdens de rust één wissel door. Medley kwam in de plaats van Ndicka, die in de kleedkamer bleef. De eerste doelpoging van de tweede helft was voor de thuisploeg maar Odjidja besloot op Hubert. Aan de overkant kwamen de kustboys op voorsprong wanneer Horny Nardi met een overhoekse trap in gebreke vond (0-1). Net voor het uur greep Vanhaezebrouck in en wisselde vier van zijn spelers in de hoop de bakens alsnog te verzetten. Dit resulteerde in verhoogde thuisdruk met een dubbele kans voor Kums die op de doelman besloot en in de rebound op een Oostends been besloot. Aan de overzijde kreeg McGeehan een kans na balverlies in de thuisdefensie maar zijn poging werd door Nardi gered. De Gentse aanvoerder reageerde met een schot op de buitenkant van de paal. De Gentenaars moesten op hun hoede blijven voor de Oostendse tegenstoten. Sakamoto rolde de thuisdefensie op maar McGeehan kraakte voor een open doelmond zijn doelpoging. De thuisploeg kwam langszij na slecht uitverdedigen in de bezoekende defensie. Cuypers twijfelde niet en bracht de thuisploeg uit het niets op langszij (1-1). De bezoekers gaven niet af en konden een tweede maal scoren. Na een knappe actie van de ingevallen Arase kon Bätzner de bal voorbij een kansloze Nardi trappen (1-2). De aangeslagen Gentenaars slaagden er niet meer in om een slotoffensief op poten te zetten, waardoor de kustboys na een dramatisch jaar het seizoen met een lichtpuntje afsluiten.

Goals: 51′ 0-1 (Hornby), 76′ 1-1 (Cuypers), 87′ (Bätzner)
Yellow cards: 21′ Sakamoto, 24′ McGeehan, 66′ Piatowski, 94′ Hornby
Red cards: /
Referee: Dhr. Visser
Team compositions:
KAA Gent: Nardi, Piatowski, Okumu, Torunarigha (56′ Castro-Montes), Samoise (56′ Godeau), Kums, De Sart, Odjidja (56′ Hong), Fofana (56′ Tissoudali) ,Cuypers, Orban (76′ Depoitre)
Invaders: Roef, Hong, Hauge, Castro-Montes, Depoitre, Godeau, Tissoudali
KV Oostende: Hubert, Urhoghide, Rodin, Tanghe, Wylin (79′ Arase), Dewaele (89′ Amade), McGeehan, Sakamoto, Bätzner, Hornby, Ndicka (46′ Medley)
Invaders: Phillips, Amade, Arase, Berte, Durdov, Medley, Osifo

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB