All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 7: VOORBESCHOUWING STANDARD – KV OOSTENDE

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 7: VOORBESCHOUWING STANDARD – KV OOSTENDE

Selection (19): Hubert, Phillips, Tanghe, Urhoghide, Katelaris, Medley, Wylin, Ndicka, Albanese, Sakamoto, Amade, Dewaele, Rocha, Bätzner, Musayev, Ambrose, Hornby, Berte, Atanga.
Injured: Schelfhout, D’Arpino, Capon, D’Haese, McGeehan.
Niet geselecteerd: Govaers, Osifo, Boonen, Koziello, Kvasina, Stiers.
Remarks: McGeehan en D’Haese liepen een spierblessure op. Wellicht kunnen beiden, net als Capon, volgende week weer aansluiten.

Voorbeschouwing:
Zaterdagavond reizen de Kustboys naar Luik waar in het Stade Maurice Dufrasne Standard partij gegeven wordt.
De ploeg van trainer Ronny Deila begon matig aan het seizoen met 7 op 18. De Luikenaars wonnen van Cercle en Kortrijk maar verloren van Genk, Westerlo en Leuven. Op de eerste speeldag haalden de Rouches in extremis wel een punt tegen AA Gent.

Incoming/outgoing transfers:
In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen  is het momenteel op transfervlak vrij rustig bij de Rouches. Dit kan verklaard worden door de overname van de Amerikaanse investeringsgroep 777 Partners en dan vooral door het laat aantreden van de nieuwe sportief directeur Fergal Harkin. De Ier is nog maar sinds midden augustus werkzaam bij de Luikenaars.
Op vlak van inkomende transfers  kwamen enkel Noah Ohio (RB Leipzig), Osher Davida (Hapoel Tel Aviv) en Jacob Barrett Laursen (Arminia Bielefeld) de Rouches versterken. Donnum en Shamir keerden na een verhuurperiode terug naar Luik.
Op uitgaand vlak was er meer beweging merkbaar want Carcela, Sylvestre, Bastien, Avenatti, Cafaro, Van Damme, Nkounkou en Peeters zochten andere oorden op. Al traint Carcela sinds kort wel weer mee.

De sterkhouders Amallah en Raskin blijven voorlopig de Luikse kleuren verdedigen. Met de Italiaan Melegoni trok Standard afgelopen week nog een middenvelder aan van zusterclub Genoa. Hij speelde al 40 wedstrijden in de Serie A.

Previous match:
Afgelopen zondag won Standard met 0-1 van KV Kortrijk.  Na een partij met grotendeels Luiks overwicht konden de Rouches slechts in het slotkwartier en na de rode kaart van ex-KVO’er Vandendriessche afstand nemen van de Kortrijkzanen. Uitblinker Amallah zorgde met een geplaatst schot  voor de enige goal van de wedstrijd.
Deil trad met de volgende ploeg aan: Bodart, Ngoy, Bokadi, Laifis, Boljevic, Balikwisha, Cimirot, Amallah, Donnum, Dragus, Emond. Shamir, Davida, Raskin, Doubi en Canak vielen in.

Spelersnieuws Standard Luik:
Voor de uitwedstrijd op Kortrijk kon Deila op de geblesseerde Ohio na, op al zijn effectieven rekenen.

Noteworthy:

Bijzonder is dat de ploeg van Deila na 6 wedstrijden reeds 20 kaarten verzamelde (18 gele en 2 rode).

Thierry Ambrose is de speler met het hoogste percentage succesvolle dribbels (min. 15 dribbels ingezet) in de Jupiler Pro League 2022/23 (56% – 18/32 geslaagd), terwijl de spits van KV Oostende ook meer persoonlijke duels (68) en luchtduels (29) wist te winnen dan iedere andere speler.

Selim Amallah noteerde meer schoten (14) en doelpunten (4) dan iedere andere speler van Standard dit Jupiler Pro League-seizoen; Amallah kwam in zijn eerste vijf duels in 2022/23 al vaker tot scoren dan in zijn negentien wedstrijden vorig seizoen (3)

Vorig seizoen:
De Kustboys verloren vorig seizoen in de slotfase van Standard Luik, na een doelpunt met een sterk buitenspelgeurtje. Amallah zorgde er toen voor dat de 3 punten in Luik bleven.

Competition management:
Referee: Mr. Bram Van Driessche
Assistenten: Dhr. Yves De Neve en Dhr. Kevin Monteny
4the official: Dhr. Kevin De Beuckelaere
Var: Dhr. Nathan Verboomen

Preview Yves Vanderhaeghe:

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB