All NewsKRC HARELBEKE – KV OOSTENDE 1 – 3

KRC HARELBEKE – KV OOSTENDE 1 – 3

Vorig seizoen verloren de Kustboys in de voorbereiding met zware 5-3 cijfers van de Ratten maar zover kwam het dit jaar niet. De jonge troepen van Stijn Vreven wonnen zonder veel energie te verspillen vlot met 1-3 van de Ratten.

Het was moeilijk voetballen op het stroeve veld van het Forestiersstadion. Door het ‘lange’ gras was snel voetbal een bijna onmogelijke opgave. Na een gezapige start werden we opgeschrikt door een Oostends doelpunt. De kwieke Berte verscheen alleen voor Dutoit en die versloeg de goalie met een overhoekse schuiver (0-1). De thuisploeg reageerde via Santens die vanop de rand van de zestien hard over trapte. Voor het het overige viel er in de eerste helft bitter weinig te beleven. Durdov kreeg wel twee dotten van kansen maar kreeg de bal niet binnen het doelkader. Net voor de koffie kreeg Harelbeke via Balcaen de uitgelezen kans om de thuisploeg langszij te brengen maar zijn kopbal verdween via het zijnet achter het doel van Badu.

Tijdens de rust wisselde Vreven bijna zijn volledige basiself, maar het spelbeeld bleef matig. De thuisploeg kwam uit het niets langszij wanneer Kyeremeh in de omschakeling de bal snoeihard in het dak van het doel poeierde (1-1). Stijn Meert wisselde na de gelijkmaker zijn volledige ploeg wat leidde tot kwaliteitsverlies. De bezoekers konden hiervan profiteren wanneer Ndicka zijn doelpuntje meepikte (1-2). De thuisploeg kreeg het deksel op de neus wanneer de jonge Pisani een hoekschop binnen frommelde (1-3). Na dit dit derde doelpunt bloedde de wedstrijd dood. In de laatste 8′ minuten moesten Badu en co met 10 man verder wanneer Ibrahimi Mehmet geblesseerd uitviel. Net voordien viel ook Sakamoto geblesseerd uit.

KV Oostende:
First half: Badu, Albanese, Hansen, Ndicka, Osifo, Medley, Rocha Santos, Berte, Hammas, Durdov, Van Den Berghe
Second half: Badu, Ndicka, Koziello, Wylin, Sakamoto, Dewaele, Pisani, Van Den Berghe, Basila, Ibrahimi, Jung