All NewsKSV BREDENE-KVO 0-5

KSV BREDENE-KVO 0-5

Het burenduel tussen SV Bredene en KV Oostende was eerst en vooral een blij weerzien met oude bekenden. Voormalig KVO-aanvoerder én huidig aanvoerder van SV Bredene Xavier Luissint werd er voor de aftrap gehuldigd naar aanleiding van zijn laatste wedstrijd als voetballer. Niemand minder dan zijn ex-trainer Fred Vanderbiest en ex-ploegmaat Jeremy Dumesnil zakten af om hem een cadeau te overhandigen. Ook Michiel Jonckheere hangt de schoenen aan de haak en ruilt het Bredense shirt om voor een KVO-trainersplunje. Hij werd in de bloemetjes gezet door papa Chris (ook ex-KVO) en neef-kampioenenmaker Jelle Bataille.

Xavier Luissint en Michiel Jonckheere hangen hun schoenen aan de haak.

Veel schoon volk dus in Bredene en dan was voormalig KVO-aanvoerder Sebastien Siani nog niet van de partij als speler van Bredene. Hij was omwille van familiale redenen nog in zijn geboorteland Kameroen. Wel aanwezig: voormalige coryfeeën Tony Obi, Danny Devuyst, Danny Vandeput en Christophe Lycke. Dat had Bredene-voorzitter – en tevens ex-KVO’er- Gregorio Salhi mooi geregeld. Spijtig genoeg konden we niet anders dan net vóór de aftrap nog even stil te staan bij het overlijden van gewezen KVO-jeugdvoorzitter Willy Verhaeghe. Een minuut stilte was meer dan op z’n plaats voor deze op en top KVO-man.

Op deze foto herkennen we heel wat voormalige KVO-coryfeeën.

Meer dan 1.000 toeschouwers waren afgezakt voor het burenduel tussen de kersverse eersteprovincialer en tweedeklasser. Bij Bredene waren onder andere ex-KVO’ers Niels Bataille (broer van Jelle, zoon van Kurt) en Dieter Wittesaele er niet bij wegens op reis, bij KVO nog steeds geen spoor van de geblesseerden Rodin, D’Arpino en Atanga. Ook Tanghe, Amade en Musayev moesten verstek geven, D’Haese viel uit tijdens de opwarming. Hierdoor maakten verscheidene beloften hun opwachting in de eerste helft.
Die jonge spelers speelden echter zonder complexen en ze voetbalden in die eerste 45 minuten een 0-4 voorsprong bij elkaar. Het eerste doelpunt kwam van de voet van testspeler Ibrahimi. Hij krulde de bal mooi de winkelhaak in. Aanvaller Andrew Jung scoorde met de kop en via de penaltystip en net voor de rust frommelde Koziello de bal in doel.
Die vier goals waren echter geen voorbode voor een goede tweede helft. Dapo Mebude kon wel nog fraai scoren met een afstandsschot maar verder speelde KVO heel wat aanvallen niet goed genoeg uit en was er vooral weinig diepgang en tempo te bespeuren.

Conclusie: een sterke eerste helft met vlot combinatiespel werd gevolgd door een zeer matige tweede helft. Eindstand: 0-5.

Opstelling eerste helft: Wauters, Van den Berghen, Pisani, Wylin, Basila, Dewaele, Koziello, Hammas, Ibrahimi, Sakamoto, Jung.
Opstelling tweede helft: Wauters, Medley, Osifo, Ndicka, Hansen, Rocha, Hammas, Albanese, Mebude, Berte, Durdov.