All NewsLIAM BOSSIN NIEUWE DOELMAN

LIAM BOSSIN NIEUWE DOELMAN

KVO heeft met Liam Bossin (27) een nieuwe doelman aangetrokken. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen + optie.

Liam Bossin speelde in de jeugd bij WS Woluwe en debuteerde er in het seizoen 2012-2013 in het eerste elftal. Na dat seizoen trok Anderlecht hem aan als doelman voor de U21. In het seizoen 2015-2016 werd hij vierde doelman bij paars-wit na Silvio Proto, Davy Roef en Frank Boeckx. Van 2017 tot en met 2019 maakte hij deel uit van de selectie van Nottingham Forest alvorens tussen de palen te staan bij het Ierse Cork City. In januari 2021 ondertekende Bossin een contract bij het Nederlandse Dordrecht waar hij uitgroeide tot eerste doelman. Hij zou er uiteindelijk 86 wedstrijden onder de lat staan in de Nederlandse tweede klasse. Na 2,5 seizoenen trekt hij er de deur achter zich dicht en keert hij dus terug naar België.
Noteworthy: Bossin is een geboren en getogen Brusselaar maar bezit langs moederzijde Ierse roots. Hij speelde zelfs al voor de U19 en U21 van Ierland.

Nils Vanneste: “Een doelman met toch al wat ervaring op de teller wilden we er absoluut nog bijhebben. Met Liam zijn we daar nu ook in geslaagd. Hij kende een goede opleiding bij Woluwe en Anderlecht, deed daarna ervaring op in het buitenland en bij Dordrecht groeide hij de voorbije seizoenen uit tot een sterkhouder. Dat was niet evident omdat zijn club onderin de rangschikking stond maar hij toonde zich toch als een betrouwbaar sluitstuk. Hij is communicatief sterk en praat bovendien vloeiend Nederlands, Frans en Engels. Zo kan hij vanuit zijn positie de ploeg vlot aansturen. Op defensief vlak zit ons werk er nu voorlopig op. We kijken nu vooral nog uit naar een middenvelder, een creatieve speler en een aanvaller, los van welke spelers er eventueel nog vertrekken.”

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB