All NewsRODA JC-KVO 2-1

RODA JC-KVO 2-1

Zaterdagnamiddag was KVO op de lokale fandag/galawedstrijd de tegenstander van Roda JC uit het Nederlandse Kerkrade. Een vermakelijke wedstrijd van beide clubs leek op 1-1 te eindigen maar in de laatste minuut lukte Roda nog de winning goal. Eindstand: 2-1.

Het was Roda JC dat in het openingskwartier het meest dreigend uit de hoek kwam. Twee schotjes belandden in de handen van doelman Gabriël en twee keer werd er naast en over gemikt. KVO prikte tegen namens Basila die rakelings naast kopte. Net na het kwartier kwam Roda voor de eerste keer écht dicht bij een doelpunt maar de afgeweken bal van Bangura belandde in het zijnet. Op het halfuur speelde Albanese zich knap vrij maar zijn schot was te slap om doelman De Boer te verrassen. Even later trapte Rocha hard uit de tweede lijn maar de Roda-doelman was bij de pinken en duwde in hoekschop. De beste Oostendse kans kwam er vijf minuten voor de rust: Jung bediende Van Daele maar die botste van dichtbij nog op de doelman. Aan de overzijde was het op slag van rust wél raak: Seydou vlamde van net buiten het strafschopgebied hard langs de grond binnen: 1-0.

KVO voerde tijdens de rust vier wissels door en ging meteen vurig op zoek naar de gelijkmaker. Eerst werd het schot van Rocha net voor de lijn afgeblokt en één minuut later had doelman De Boer een knappe redding in huis op Albanese. Onze nieuwe doelman Bossin liet zich ook meteen gelden. Hij had een knappe redding in huis op een schot van Van Der Heide en net ervoor kwam hij goed met de vuisten tussen op een voorzet. In die actie knalde hij wel hard tegen Tanghe aan, die groggy de wedstrijd moest staken. De ingevallen Maxime D’Arpino vond naarmate de tweede helft vorderde steeds beter zijn draai en verdeelde het spel. Zo bediende hij knap Jung maar die zag zijn poging rakelings over zoeven. Eén minuut later moest Rocha van dichtbij eigenlijk altijd scoren maar hij raakte niet voorbij de doelman. Aan de overzijde liet doelman Bossin zich opnieuw opmerken met een geweldige redding op het afstandsschot van Roda-draaischijf Van Der Heide. Tien minuten voor tijd bediende D’Arpino opnieuw Jung maar deze keer belandde zijn kopbal in het zijnet. KVO verdiende intussen al lang de gelijkmaker en zo geschiedde uiteindelijk ook: Albanese knalde de bal vanop zo’n 20 meter heerlijk in de winkelhaak: 1-1.
Ei zo na ging Roda echter toch nog met de zege lopen maar Bangura besloot van dichtbij naast. KVO leek dus een verdiend gelijkspel te behalen maar in de laatste minuut krulde de Belg Lennerd Daneels nog een vrije trap over de muur binnen: 2-1, een hard verdict voor KVO. In de slotseconde pakte Osifo nog rood.

Formation: Gabriël (46′ Bossin), Basila (82′ Mebude), Tanghe (55′ Rodin), Wylin (46′ Ndicka), Vinck (70′ Osifo), Koziello (17′ Hammas) (46′ D’Arpino), Rocha, Albanese, Van Daele (46′ D’Haese), Berte, Jung (82′ Durdov).